Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Американец е първият съперник на Григор в Торонто

Спорт

Американец е първият съперник на Григор в Торонто

Американец е първият съперник на Григор в Торонто - Tribune.bg

Райли Опелка ще бъде съперникът на българина Григор Димитров във втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс" 1000 в Торонто.

Тази нощ в мач от първия кръг 211-сантиметровият Опелка победи участващия с "уайлд кард" Ник Кирьос от Австралия с 4:6, 7:6(4), 6:4 за точно 2 часа игра.

Димитров, който е поставен под номер 14 в схемата на турнира с награден фонд от близо 3,5 милиона долара, се класира за втория кръг без игра.

Срещу Кирьос намиращият се на 32-ро място в световната ранглиста Опелка наниза 22 аса и загуби само 6 разигравания при вкаран първи сервис в хода на целия мач.

До момента Димитров и Опелка не са играли един срещу друг, като 30-годишният българин ще търси едва третата си победа в турнири на АТП от средата на април и първата от 30 юни, когато спечели в четири сета срещу Фернандо Вердаско в първия кръг на "Уимбълдън".

В други по-интересни мачове от тази нощ южноафриканецът Джордж Лойд Харис победи с 6:3, 6:2 канадеца Брейдън Шнур. Победата класира Харис за втория кръг, където той ще срещне поставения под номер 2 Рафаел Надал.

Харис и испанецът, който е петкратен шампион в Торонто, играха и през миналата седмица на турнира във Вашингтон, като изненадващо тогава победата без за тенисиста от Африка.

Казахстанецът Александър Бублик победи с 6:4, 6:4 британеца Даниел Евънс и във втория кръг ще играе с руснака Даниил Медведев, докато италианецът Фабио Фонини остана на корта близо два часа и половина, преди да елиминира германеца Ян-Ленард Щруф с 6:7(2), 6:2, 6:4. Във втория кръг Фонини ще има за съперник друг руснак - Андрей Рубльов.

Напред продължава и хърватинът Марин Чилич с трисетова победа над испанеца Алберт Рамос. Следващият съперник на Чилич е номер 6 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети