Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ананиев: До няколко дни стадионите у нас могат да бъдат затворени за публика

Спорт

Ананиев: До няколко дни стадионите у нас могат да бъдат затворени за публика

Ананиев: До няколко дни стадионите у нас могат да бъдат затворени за публика - Tribune.bg
Снимка:

Отчетени са 20 положителни проби за COVID-19 в два от отборите

До няколко дни стадионите у нас могат да бъдат затворени за публика, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънредна пресконференция. По думите му причината е увеличеният брой на заразени с COVID-19 през последните дни, сред които и на представители на родния футбол. Отчетени са 20 положителни проби за COVID-19 в два от отборите – „Черно море“ и „Царско село“. "Черно море" обяви по обед, че 16 души в клуба са дали положителни проби. Министър Ананиев посочи, че четири случая има и в "Царско село" след двубоя между двата отбора на 2 юли.

"Ако този процес се задълбочи, може да предприемаем мерки за игра на футболни мачове без публика", конкретизира министърът. Той увери, че по всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач, но ако има влошаване на показателя на заразените, в следващите дни ще се предприемат допълнителни мерки.

"Когато открием, че има заразен футболист, го отделяме, а останалите ги тестваме веднага. След това от 24 до 48 часа преди мача тестваме целия отбор отново", поясни Кирил Ананиев.

Преди финала за Купата на България, на който бяха допуснати 12 000 зрители, властите предупредиха, че при неспазването на мерките за социална дистанция ще има сериозни глоби и е възможно да бъде забранено присъствие на фенове по трибуните.

Поради неспазване на мерките, след победата на "Локомотив" Пловдив, организаторът на срещата и частната фирма, наета да следи спазването на предписанията, бяха глобени с по 3000 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Защо въобще ги отворихте?
07.07.2020 14:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети