Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Анди Мъри смени става и се надява това да е краят на болките

Спорт

Анди Мъри смени става и се надява това да е краят на болките

Анди Мъри смени става и се надява това да е краят на болките - Tribune.bg
Снимка:

Операцията е преминала успешно в Лондон

Бившият номер 1 в света Анди Мъри съобщи в социалните мрежи, че операцията за смяна на тазобедрената му става е минала напълно успешно. Шотландският тенисист пробва различни методи за лечение на болките в дясната става в последните години, но те не дадоха резултат.

Преди началото на Откритото първенство на Австралия Мъри разкри, че смята да сложи край на професионалната си кариера, защото вече не може да издържа на болките. Той се е подложил на операция за смяна на ставата с метална, но е възможно да не се върне на корта.

"Вчера сутринта се подложих на операция за смяна на ставата. Сега се чувствам доста пребит и уморен, но се надявам, че това ще е краят на болките", написа Анди Мъри в Инстаграм и публикува своя снимка от болничната стая.

Двукратният олимпийски шампион призна, че е говорил с колегата си Боб Брайън, бивш номер 1 на двойки, който след подобна операция в началото на тази година се връща на корта. Мъри е наясно, че индивидуалната надпревара е много по-голямо натоварване за тенисистите и продължаването на спортната му кариера след подобна хирургическа намеса е по-малко вероятно.

След първото място в световната ранглиста през 2016-та година, Мъри започва да изпитва по-сериозни болки. Пробва дълга почивка, операция, при която се пробиват дупки в ставата, за да се отвори повече място за кръвоносните съдове, но здравословното му състояние не се подобрява. Възможно е, двубоят на Мъри от първия кръг на Аустрелиън Оупън срещу Роберто Агут да е бил последното му състезание на корта.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети