Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ангел Петричев: Българският футбол няма да бъде същият, ако Левски фалира

Спорт

Ангел Петричев: Българският футбол няма да бъде същият, ако Левски фалира

Снимка:

"Аз подкрепям всякакви законови начини, които биха довели до спасяването на Левски, защото ни е необходим като съперник"

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев се изказа в подкрепа на евентуална държавна помощ за "Левски", стига тя да е съобразена със закона.

"Сините" са в трудно финансово състояние и феновете поискаха с писмо до премиера Бойко Борисов на клуба да бъде отпуснат кредит.

"Българският футбол няма да бъде същият, ако "Левски" фалира. Така че аз подкрепям всякакви законови начини, които биха довели до спасяването на "Левски", защото ни е необходим като съперник", каза Петричев пред bTV.

Одобрение за подобна държавна помощ към "сините" изказа и собственикът на "Локомотив" Пловдив - Христо Крушарски.

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов пък се обяви против.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви преди дни, че не е запознат да съществуват законови механизми, които биха разрешили подобна финансова помощ.

"Левски" е във финансов колапс от началото на годината. Мажоритарният пакет с акции е в ръцете на Георги Петров - приближен до бизнесмена Васил Божков. Двамата имат повдигнати обвинения от българската прокуратура и в момента се намират в Дубай.

В интервю за bTV по телефона, Божков заяви, че е готов да се раздели с акциите, но все още остава неяснота как и кога ще се случи това.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още