Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Англия има футболисти за 1,52 милиарда евро и е фаворит за титлата на Евро 2024

Спорт

Англия има футболисти за 1,52 милиарда евро и е фаворит за титлата на Евро 2024

Англия има футболисти за 1,52 милиарда евро и е фаворит за титлата на Евро 2024 - Tribune.bg

На Европейското първенство по футбол в Германия отборът на Англия разполага с цяла плеяда фантастични футболисти. Затова очакванията на стотиците милиони фенове на Трите лъва по цял свят са силно завишени, а настроението преди старта на турнира е повече от приповдигнато. 

По подобен начин мисли и селекционерът на тима Гарет Саутгейт. „Вълнувам се, че ще се опитаме да направим нещо, което никой английски отбор не е правил досега в историята. Никога не сме печелили Европейско първенство. Никога не сме печелили турнир далеч от дома. Изглежда много хора смятат, че може да е лесно за нас, но фактът, че никога досега не сме печелили, подчертавам, че ще бъде изключително трудно“, каза Саутгейт, цитиран от официалния сайт на УЕФА. 

Англия разполага с най-скъпите футболисти от всички участници на Евро 2024, чиято стойност е оценена от авторитетния сайт Transfermarkt на внушителните 1,52 милиона евро. Най-високо е оценен атакуващия халф на Реал (Мадрид) Джуд Белингам (180 милиона евро), следван от Фил Фолън (150 милиона), Букаюо Сака (140 милиона) и други.



Логично след всичко това и букмейкърът Palmsbet счита Англия за фаворит за титлата на Европейското първенство по футбол, като вероятността за това е оценена с 23,3 процента. В класацията следват Франция (20,8%), домакинът Германия (16,1%) и други. Отборът на Англия ще играе на Евро 2024 в група С. Съперници на тима на Саутгейт ще бъдат Сърбия (16 юни), Дания (20 юни) и Словения (25 юни).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати