Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ансамбълът на България защити европейската си титла

Спорт

Ансамбълът на България защити европейската си титла

Ансамбълът на България защити европейската си титла - Tribune.bg
Снимка:

Ансамбълът на България защити абсолютната си титла в многобоя на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания, а за композицията с пет обръча получиха рекордната оценка от 39.150 точки.

"Чувстваме се прекрасно, че успяхме да защитим именно тази титла. Това ни беше последното голямо състезание преди олимпиадата и сме много щастливи за това, че успяхме да покажем композициите си по един добър начин. И се надяваме да продължаваме така!", каза за БТА Камелия Петрова.

"От последното ни състезание няма промени в композициите, но успяхме да направим всички бонуси, които са ни заложени, без много неточности и си изхвърляхме точно. Може би затова получихме тази оценка на обръчи", добави София Иванова.

"Много ми хареса на първото място, много ги обичам - и тях, и треньорките и целият екип. Много съм щастлива. Не се притеснявах, с лекота беше всичко", каза дебютантката на такъв форум Магдалина Миневска.

"Концентрирахме се, успяхме да се овладеем, емоции всичко, излязохме и си изиграхме второто съчетание", заяви Маргарита Василева на въпрос как са се справили с напрежението преди второто излизане на килима с ленти и топки.

"Сега остана само олимпиадата. Ще тренираме много усилено и се надяваме и там да покорим върха", завърши Рейчъл Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати