Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ансамбълът ни с второ злато от Световната купа в София

Спорт

Ансамбълът ни с второ злато от Световната купа в София

Ансамбълът ни с второ злато от Световната купа в София - Tribune.bg
Снимка:

Така от Световната купа по художествена гимнастика до момента България има 6 златни и 1 бронзов медал.

Ансамбълът триумфира в многобоя и с 5 обръча, Боряна Калейн е първа в многобоя, на обръч и с топка, а Стилияна Николова - с бухалки. Тя има и бронз в многобоя.

Днес момичетата на Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Мавеска и Ясена Стойнева стигнаха до златото във финала с пет топки с оценка от 28.600 точки, а вчера триумфираха в многобоя.

Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова продължават да се представят изключително добре в първото си официално състезание за сезона.

Под бурните аплодисменти на публиката в залата, наследничките на олимпийските ни шампионки днес изпълниха значитално по -добре композицията си. Въпреки допусната грешка (излизане на състезателка извън килима) гимнастичките ни показаха класа и демонстрираха, че това съчетание е уникално във всеки аспект на новия правилник.

Сребърният медал в този финал стана притежание на петорката на Япония с оценка от 25.350 точки, а бронза отиде при гимнастичките на Франция, които получиха 24.100 точки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Nina Karamfilova Златни момичета, гордост българска! Благодаря ви от все ❤️.
10.04.2022 18:07 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети