Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ансамбълът ни се размина с олимпийските медали

Спорт

Ансамбълът ни се размина с олимпийските медали

Ансамбълът ни се размина с олимпийските медали - Tribune.bg
Снимка:

Грациите ни грабнаха четвъртото място

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция в крайното класиране.

Вчера възпитаничките на Весела Димитрова, в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, бяха без конкуренция в квалификацията и завършиха убедително на първо място. Днес обаче те не издържаха при изпълнението на композицията с 5 обръча и допуснаха две грешки в края, което ги остави на седма позиция от осем отбора.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. 

„Състезание като състезание. Допуснахме грешка на едно от съчетанията. Успяхме да наваксаме почти две точки от следващото съчетание. Допуснахме доста груба грешка на обръчи, която ни остави без медал“. Това каза треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова пред БНТ след финала на отборната надпревара по художествена гимнастика.

"Не сме си казвали нещо по-специално. Момичетата успяха да се преборят до самия край, това беше единственото, което ги посъветвахме, че нищо не е загубено и трябва да се борят“, коментира Димитрова.

„Този цикъл беше странен и сложен, защото беше 3-годишен, за разлика от другия, който беше 5-годишен. Но, това е положението. Времето, за тези деца, които са на крехка възраст, не стигна“, каза Димитрова.

„Благодарим за цялата подкрепа. Цялото състезание беше една много силна емоция, просто неописуемо. Не успяхме да издържим на напрежението. Не сме усещали тежест, доверихме се на треньорките си и знаехме какво те искат от нас“, казаха момичетата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети