Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Антъни Иванов направи отличен старт на 2021г.

Спорт

Антъни Иванов направи отличен старт на 2021г.

Антъни Иванов направи отличен старт на 2021г. - Tribune.bg

Българската звезда в плуването Антъни Иванов победи олимпийски шампион, макар и не в официално състезание с международен характер.

Той участва във вътрешните гонки на Университета "Вирджиния Тех" в САЩ, където учи и тренира от близо 2 години.

В една от гонките - на 200 ярда бътерфлай (традицията повелява дистанциите на тези състезания да са в ярдове, а не метри), Антъни победи Джоузеф Скулинг, който е олимпийски шампион на 100 м бътерфлай от олимпийските игри Рио 2016. Тогава плувецът от Сингапур сензационно би в дисциплината Майкъл Фелпс.

Сега обаче завърши втори, а българинът първи стигна финала с време от 1:43.71 мин. Това не бе най-добро постижение на Антъни в дистанцията, но се приближава до личния му рекорд от шампионата на Щатите за 2020-а.

Двамата със сингапуреца се познават от известно време и нерядко тренират заедно, като наставникът на Антъни в университетския отбор - Серхио Лопес, е бил личен треньор на Скулинг преди време.

Българинът участва и на щафета, а спечели и гонката на 1000 ярда свободен стил, като там даде персонално най-доброто си време в кариерата за такава дистанция - 9:04.87 мин.

След седмица на "Вирджиния Тех" предстои друго традиционно състезание - това срещу плувците на другия местен университет във Вирджиния. Антъни ще участва и там, а след това програмата му става не по-малко натоварена със състезания през годината, като кулминацията ще е Олимпиадата в Токио. 21-годишният българин взе квота за игрите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати