Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Анте Шимунджа: Oчаквам труден мач, искаме да постигнем възможно най-високата цел

Спорт

Анте Шимунджа: Oчаквам труден мач, искаме да постигнем възможно най-високата цел

Анте Шимунджа: Oчаквам труден мач, искаме да постигнем възможно най-високата цел - Tribune.bg
Снимка:

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди първия двубой от плейофния кръг на турнира Лига Европа срещу тима на Жалгирис.

Специалистът бе на мнение, че тимът му трябва да бъде дисциплиниран и да играе умно.

„Физически, да. Починахме, успяхме да направим добри тренировки, защото имахме малко повече време, отколкото преди. Ментално смятам, че сме на много високо ниво., защото след като направихме подробен анализ, видяхме къде са нашите грешки. Хубавото е, че няма влияние в някои неща, които се случват във футбола. Най-важното е, че се опитваме да поправим нашите грешки и със сигурност искаме да сме по-добри в следващия мач“, започна Шимунджа.

„Ние искаме да постигнем възможно най-високата цел. Не сме в нито един от турнирите, защото имаме още два важни мача в плейофите. Между тези мачове трябва да изиграем един мач от нашето първенство. В момента мислим за мача в четвъртък. Не мислим толкова напред. Не можем да направим втора или трета стъпка, преди да направим първата“.

Шимунджа разкри, че добрата новина е възстановяването на Каули Оливейра и Клод Гонсалвеш.

„Тази новина е добра не само за отбора, а и за клуба“, каза Шимунджа.

„Знам кога Лудогорец е играл с Жалгирис. Сега те са тотално различен отбор. У дома играят на изкуствен терен. Утре очаквам много труден мач. Те искат да играят с много бързи контраатаки, когато играят като гост. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни. Те имат някои слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях“.

„Във всеки мач ние влизаме с манталитет на победители. Няма мач, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни, трябва да сме дисциплинирани в мача и трябва да изградим мача от първата до последната минута. Искаме да играем както Лудогорец може да играе. Без трима играчи трябва да сменим нещо. Основните идеи и принципи трябва да останат същите“, завърши Шимунджа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети