Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Апоел Никозия отстрани Ботев Пд от Лигата на конференциите

Спорт

Апоел Никозия отстрани Ботев Пд от Лигата на конференциите

Апоел Никозия отстрани Ботев Пд от Лигата на конференциите - Tribune.bg

Ботев Пловдив отстъпи достойно с 0:2 срещу АПОЕЛ Никозия в Лигата на конференциите и приключи европейското си участие този сезон.

"Канарчетата" показаха добра игра след 0:0 в София, но нещастен рикушет реши всичко в сблъсъка преди почивката, а заключителните минути падна и втория гол в тяхната врата.

Още в 1-вата минута АПОЕЛ получи шанс да обстрелва вратата на Хидайет Ханкич. След центриране от фал бяха отправени два удара. И двата блокирани от капитанът на пловдивчани Виктор Генев.

Десетина минути по-късно домакините създадоха първата по-сериозна голова опасност. Франко Ферари, който беше много активен отляво, центрира в наказателното поле. Мариос Илия се вклини между защитниците на Ботев и отправи удар с глава. За щастие на „жълто-черните“ над вратата.

В 20-ата минута Франко Ферари напредна с топка в крака, след което опита късмета си с далечен шут. Топката премина високо над напречната греда.

В 27-ата минута Ботев Пловдив получи страхотен шанс за гол. Емануел Току беше изведен зад защитата на кипърците. Той надбяга 35-годишния Хосе Анхел Креспо, навлезе в наказателното поле и опита да завърши по диагонала, но стреля в аут. В ответната атака Кингсли Сарфо шутира неточно.

Центриранията продължаваха да са най-голямата опасност за вратата на Ханкич. В 34-тата минута подаването дойде отдясно. Мариос Илия отново беше изпуснат. Нападателят стреля с глава и прати топката опасно близко над целта. Тя кацна върху мрежата на вратата.

Две минути по-късно АПОЕЛ създаде нова опасност за вратата на Ханкич. Илия беше изведен зад защитата на Ботев. Той пробва да копне топката над Ханкич, но стражът с ръка изби. Топката остана в игра. Мариос Илия стигна до нея и пробва подаване от аутлинията, но защитник на българския тим се намеси ключово.

Към края на първата част АПОЕЛ отправи още един точен удар, който обаче беше само за статистиката. Диумерси Ндонгала центрира меко от десния фланг. Мариос Илия беше оставен непокрит на близката греда. Последва поредният удар с глава – право в ръцете на Ханкич.

В добавеното време на първата част АПОЕЛ излезе напред в резултата. Попадението дойде с голяма доза шанс. Исам Шабак проби през центъра и опита мощен изстрел от дъгата на наказателното поле. Топката рикошира в ръката на Виктор Генев, хвана в крачка Хидайет Ханкич и влетя в левия ъгъл на вратата. Така кипърците поведоха в много възлов момент от срещата.

30 секунди след почивката Мариос Илия отправи първия удар през втората част след добре позната комбинация. Ндонгала си освободи пространство отдясно и центрира на близката греда. Там нападателят успя да засече, но не и да насочи топката в очертанията на вратата на Ханкич.

В 53-тата минута Димитрис Теодору спечели много терен. Той тръгна от централната линия и навлезе в наказателното поле. След като нямаше добро противодействие футболистът на домакините стреля опасно към вратата на Ханкич. Стражът плонжира, но не му се наложи да се намесва, защото топката профуча покрай левия страничен стълб.

В 74-тата минута Мохамед Брахими и Мартин Секулич се озоваха в ситуация двама срещу двама. Брахими с глава изведе Секулич. Той не успя добре да овладее, опита да играе технично, но не му се получи. 23-годишният хърватин дори не успя да нанесе удар, ами извърши нарушение, заради което беше официално предупреден.

Четири минути по-късно Секулич си нагласи топката на десния крак и шутира от средна дистанция. Топката профуча на сантиметри покрай целта. Определено АПОЕЛ извади късмет в ситуацията, тъй като стражът Вид Белец едва ли щеше да се намеси.

В третата минута на продължението пък Ефрем оформи и крайното 2:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати