Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арестуваха Мишел Платини

Спорт

Арестуваха Мишел Платини

Арестуваха Мишел Платини - Tribune.bg
Снимка:

Бившият президент на УЕФА за пореден път се сблъсква със закона

Мишел Платини беше арестуван в Париж тази сутрин по подозрения в корупция. Причината е присъждането на домакинството на Световното първенство през 2022 година на Катар, чийто процес се разследва, съобщава БГНЕС.

Катар получи правото да приеме Световното първенство след гласуване на Изпълнителния комитет на ФИФА в края на 2010-та година. Изненадващо емирството победи кандидатурите на САЩ, Южна Корея, Япония и Австралия. Изборът на ФИФА предизвика доста критики от медии и експерти, и бе определен като "високорисков". Заради високите температури в Катар се взе и безпрецедентното решение Световното първенство да се проведе през декември, което ще доведе до прекъсване на всички първенства в Европа за повече от месец в края на 2022-ра година.

Бившият президент на УЕФА за пореден път се сблъсква със закона. В момента той изтърпява четиригодишна забрана за участие и посещение на всякакви футболни дейности заради получаването на нерегламентиран хонорар на стойност 2 милиона швейцарски франка от страна на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер.

Мишел Платини е един от най-легендарните френски футболисти в историята, като е трикратен носител на Златната топка и бе определен от ФИФА за шестия най-велик футболист на 20-ти век.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети арест, Катар

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети