Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арина Сабаленка спечели втора поредна титла на "Аустрелиън Оупън"

Спорт

Арина Сабаленка спечели втора поредна титла на "Аустрелиън Оупън"

Арина Сабаленка спечели втора поредна титла на Аустрелиън Оупън - Tribune.bg

Арина Сабаленка спечели титлата на Аустрелиън Оупън при жените за 2024 година. Световната номер две нямаше никакви проблеми да надвие 21-годишната китайка Чинвен Джън с 6:3; 6:2 за 1 час и 18 минути игра. Така Сабаленка защити тилата си от 2023 година по безапелационен начин.

Мачът започна със сервиране на Сабаленка, която бе безкомпромисна и затвори първия гейм на нула. Джънг обаче показа колебания на своя начален удар и допусна ранен пробив - 2:0 за беларускинята. Изненадващо Сабаленка направи грешка в началото на третия гейм и това бе използвано от китайката по най-добрия начин, повеждайки с 40-0. Следващите разигравания поставиха Джънг в трудни ситуации, с които тя не можа да се справи и по-опитната й съперничка стигна до обрат не без помощта и на два форхенда в мрежата на китайката - 3:0. В четвъртия гейм Джънг възвърна самочувствието си, печелейки го безапелационно с 40-0 и резултатът бе намален - 3:1. Последва бърз сервис-гейм и от страна на Сабаленка - 40-0 и 4:1.

Отговорът на Джънг бе подобен и тя затвори своето подаване с 40-15 и спечели втори гейм - 4:2. С агресивен стил тенисистката от Беларус поведе с 5:2, а в следващия пропусна три точки за пробив. Китайката изравни за 40-40, а след това Сабаленка прати топката в мрежата и се стигна до предимство за съперничката й. Двойна грешка на Джънг доведе до ново равенство, но това не я разколеба и последва нов ас, а след това взе гейма след удар в аут на Сабаленка - 5:3. Бекхенд в аут на Джънг означаваше два сетбола за Сабаленка на неин сервис. Китайката отрази първия с фантастичен ретур, но с неотразен начален удар беларускинята взе първия сет с 6:3 за 34 минути.

Джънг започна добре на своя сервис и поведе с 30-0, но не издържа напрежението и след две двойни грешки се стигна до ранен пробив на Сабаленка - 1:0. Макар и не много лесно, брейкът бе затвърден, след като беларускинята спечели подаването си с 40-30. Третият гейм бе доста оспорван, като Сабаленка изравни 40-40 със смач от втори опит. Хубава контра на китайката обаче при следващото разиграване й донесе предимство. Викове от трибуните доведоха до кратко прекъсване, а се наложи и няколко души да бъдат изведени от трибуните. Това обаче не разколеба Джънг и с поредния си ас тя затвори гейма и намали резултата - 2:1. С мощен сервис Сабаленка поведе, но съперничката й изравни 15-15 с брилянтен ретур на линията. Играат продължи точка за точка, като в крайна сметка невърнат сервис сложи край на гейма и тенисистката от Беларус поведе с 3:1.

В следващия гейм Джънг показа страхотна игра в защита, но направи две двойни грешки и това се оказа решаващо за нов пробив на Сабаленка, която повежда с 4:1. Китайката поведе с 30-0 на подаването на Сабаленка, но отново не издържа и допусна обрат, с което резултатът вече е 5:1. Джънг демонстрира стабилност на своя сервис и затвори гейма с 40-15, с което намали на 5:2. Сабаленка започна безупречно на своето подаване и дръпна с 40-0, но две грешки върнаха интригата - 30-40. Третият мач-бол също бе пропилян от Азаренка, но с майсторски сервис си спечели предимство. Форхенд в мрежата обаче отново разочарова беларускинята - 40 равни. А след това китайката стигна и до брейкпойнт, но Азаренка се справи. След дълго разиграване си спечели възможност за пета шампионска точка и този път не я пропусна - 6:2.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети