Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арсенал, Челси, Валенсия и Бенфика с победи в четвъртфиналите на Лига Европа

Спорт

Арсенал, Челси, Валенсия и Бенфика с победи в четвъртфиналите на Лига Европа

Арсенал, Челси, Валенсия и Бенфика с победи в четвъртфиналите на Лига Европа - Tribune.bg
Снимка:

Вижте как приключиха първите мачове, реваншите са след седмица

Тази вечер се изиграха първите четвъртфинални срещи в Лига Европа.

"Бенфика" направи важна крачка към класиране сред последните четири тима в турнира след успех над "Айнтрахт" с 4:2.

Гостите от Германия останаха с човек по-малко още в 20', след като Еван Н'Дика беше изгонен. За нарушението на французина беше отсъдена дузпа, реализирана от Жоао Феликс за 1:0.

Малко преди края на първата част Лука Йович върна равенството, но португалският гранд бързо отново поведе в резултата след второ попадение на Феликс.

След почивката Рубен Диаш увеличи преднината на "Бенфика", а Жоао Феликс, когото в Португалия определят като "новия Кристиано Роналдо", оформи своя хеттрик, обелязвайки четвъртото попадение във вратата на "Айнтрахт".

В дербито на валенсианска област "Валенсия" победи като гост съседите от "Виляреал" с 3:1. Още в 6' гостите получиха право да изпълнят дузпа.

Вратарят на "Виляреал" Фернандес отрази удара на Парехо, който в рамките на 5 дни пропуска втора дузпа за "прилепите", но Гедеш стигна първи до топката и вкара за 1:0. В 36' съдията Майкъл Оливър даде 11-метров наказателен удар и за домакините, а Санти Касорла го превърна в гол за 1:1.

"Жълтата подводница" беше близо до попадение в началото на второто полувреме, но дори хаосът в защитата на "Валенсия" не доведе до това.

Кулминацията в мача настъпи в добавеното време. Даниел Вас и Гонсало Гедеш вкараха два гола и съсипаха домакините от "Виляреал", а феновете на "Ла Серамика" започнаха да плачат след края на срещата.

Дербито, което за двата тима е и въпрос на чест, ще се състои отново идната седмица, но на "Местая".

В очаквания с най-голям интерес двубой "Арсенал" си осигури солиден аванс след първия четвъртфинален сблъсък от Лига Европа с "Наполи". В английската столица "артилеристите" се наложиха с 2:0, като Аарън Рамзи откри в 15', а Калиду Кулибали си отбеляза автогол в 25'.

В друг мач с участие на тим от Острова "Челси" се наложи с 1:0 над "Славия" в Прага. Победния гол отбеляза Маркос Алонсо в 86-ата минута, предаде bTV.

Реваншите са след седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лига Европа

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети