Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ас на Черно море: Всеки се чувства на мястото си, вече говорим за титла

Спорт

Ас на Черно море: Всеки се чувства на мястото си, вече говорим за титла

Ас на Черно море: Всеки се чувства на мястото си, вече говорим за титла - Tribune.bg

Мазир Сула е сред водещите футболисти на Черно море, които прравят впечатление със силните си изяви през есента. Алжирецът с френски паспорт има един гол и 7 асистенции, с което спомогна "моряците" да запишат историческо първо място в края на есенния дял на шампионата. Пред Novsport.com, 25-годишният халф коментира отличното представяне на тима през последните 5 месеца, както и въздействието, което Илиан Илиев има върху равзитието на полузащитника. 

-Мазир, привет, как минава ваканцията ти? 
- Бях в Оман за седмица. Сега съм в моя град във Франция Руан със семейството и приятели. Време е за почивка. Бях 7 месеца в България и сега е време да видя близките. Успоредно с това се подготвям по специална програма, изготвена от клуба. Трябва да съм в кондиция, когато се върна във Варна.  

-Какво е усещането сега, когато знаеш, че ще подновиш тренировки през януари като лидер в класирането? 
- О, определено е много хубаво. Ще можем да работим с повече увереност. Ще гледаме тези зад нас, но трябва да бъдем фокусирани върху всичко. Чувството е супер. Невероятно бе след последния мач, когато победихме Славия и си осигурихме първата позиция. Комуникацията между всички в клуба е много добра – фенове, служители, треньори. Имаше и парти, събрахме се с отбора за вечеря. Сега у нас всички ме разпитват и ме поздравяват за доброто ни представяне. Интересуват се и знаят, че сме лидери в България. Обяснявам им, че имаме добър отбор и колектив.

- Как си обясняваш силното представяне на Черно море през сезона дотук?
- Мисля, че се дължи преди всичко на факта, всеки се чувства на мястото си. Познаваме се, имаме добри взаимоотношения, защото повечето от нас са в клуба от поне 2 години. Това е много важна част. Треньорът също е отдавна в Черно море. Мисля, че имахме много силни мачове. Изиграхме доста добри мачове, мога да посоча този със Славия в София при победата ни с 5:1. Срещу Етър пък показахме характер, въпреки че изпитвахме трудности. 

- Вярваш ли, че може да спечелите титлата?
- Надявам се, защо не. Нямаме лимит. Ако работим добре и продължаваме в този форма, можем да постигнем целта си. Ще дадем всичко от себе си. Говорим си по темата в съблекалнята, което е нормално, трябва да мислиш в тази насока. Лудогорец и ЦСКА са зад нас, но са с по-солиден бюджет и по-дълга скамейка. Важно е да имаш този манталитет, за да постигнеш целите си. Можем да го направим. Всички зависи от нас.  

- Ти си част от отбора от 2022 година. Какви бяха първите ти впечатления от българския футбол? 
- Първото впечатление беше, че тук е твърде студено (смее се). Има добри футболисти тук. Има и силни отбори. Ще дам пример Левски, където има много футболисти с класа и сериозни качества. След първите мачове осъзнах, че футболът в България е по-силов, залага се на физическите единоборства. Но това е нормално. Честно казано, нямах много голяма представа за тази част от Европа. 

- Успя ли да подобриш играта си при Илиан Илиев и кой бе най-добрият съвет, който си получавал от него?
- Да, научих много неща от него. Когато дойдох, той ми каза, че трябва да бъда по-завършен футболист - да бележа, да асистирам. До този момент бях играч, който държеше на определени неща, но ми липсваше повече последния пас и удара. Не мислих в тази насока, гледах в съвсем различна посока. Липсваше ми магията, не се нуждаех от голове от асистенции. Сега съм много по-силен. Илиан Илиев даде свобода на инстинкта ми. 

-Какво е бъдещето ти, има ли вариант да бъдеш продаден още през януари?
- В интерес на истината, не. Искам да довърша започнатото в Черно море в този исторически сезон. За пръв път сме на първо място, искам да остана до лятото. Играем силно, правим нещо хубаво. Не знам бъдещето и не мисля в тази насока в момента.  

- Кой е най-добрият български футболист, срещу когото си играл? 
- Доста са. Уелтън от Левски е много силен. Моят съотборник Виктор Попов също притежава сериозни качества. Харесвам Кайо Видал от Лудогорец. Неделев също е много нестандартен, както и Ивелин Попов. 

- Кой е най-добрият приятел в Черно море?

- Арлинд Дакай. Шегуваме се много, имаме много общо. Приятелството ни е добро. 

- Кой е любимият ти мач дотук?

- Може би срещу Лудогорец този сезон с 1:0. Това винаги е труден съперник и беше много добра победа. Миналата година играх много силно в един двубой срещу Ботев (Пд). Загубихме, но оценявам високо това, което направих. 

- За финал, какво очакваш от 2024 година? 
- Искам да подобрявам още качествата си, да бележа повече. На първо място, разбира се, да бъда здрав, защото е най-важното. И нядавям се, да имаме бебе с моята съпруга. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети