Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Атанас Скатов: Планината ме научи, че няма невъзможни неща

Спорт

Атанас Скатов: Планината ме научи, че няма невъзможни неща

Атанас Скатов: Планината ме научи, че няма невъзможни неща - Tribune.bg
Снимка:

Още 4 осемхилядника остават на Скатов за изкачване - К2, Броуд Пик, Нанга Парбат и Шиша Пангма

"Винаги последната експедиция ти е най-прясна в главата и ти се струва най-трудна. Тази действително беше най-трудна, но факторите са комплексни. Дхаулагири не беше заплануван за есента, но не спря да вали сняг“. Това разказа пред NOVA алпинистът Атанас Скатов за изкачването на четвъртия си осемхилядник за тази година.

"Една невероятна експедиция за силата на духа и безкрайните хоризонти на човешките възможности". Това написа Атанас Скатов във Facebook на връщане към София.

По думите му връх Дхаулагири е бил труден за изкачване. "Няма осигуровка и ние се връзвахме един с друг, но се развързахме, за да може всеки да е поотделно, защото опасността е голяма. Снегът е около 30 см върху гладка скала", каза още Скатов.

Той обясни, че енергия за изкачването дават геловете. "На всеки 3 часа гледам да вземем един гел, а пък вървях през цялата нощ и беше много студено. Носих със себе си една бутилка, защото за мен е най-важен животът", заяви алпинистът.

Още 4 осемхилядника остават на Скатов за изкачване - върховете - К2, Броуд Пик, Нанга Парбат и Шиша Пангма. "Те остават за догодина, за да мога да се подготвя и да съм финансово добре. Всеки човек има нужда да остане сам, а и силно вярвам, че можем да намалим животинската храна", каза Скатов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Атанас Скатов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати