Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Атлетико Мадрид е новият шампион в испанската Ла Лига!

Спорт

Атлетико Мадрид е новият шампион в испанската Ла Лига!

Атлетико Мадрид е новият шампион в испанската Ла Лига! - Tribune.bg

"Дюшекчиите" направиха обрат от 2:1 като гост на Реал Валядолид в мач от последния 38-и кръг

С успеха тимът детронира градския си съперник Реал Мадрид, който остана с две точки по-малко. Оскар Плано откри в 18-ата за домакините, но Анхел Кореа изравни в 57-ата минута. Луис Суарес обаче донесе пълния обрат и титлата за Атлети с гола си в 67-ата минута.

По този начин тимът на Диего Симеоне триумфира с 11-ата си титла на Испания в своята история. За последно “рохибланкос” станаха шампиони през сезон 2013/2014, когато отново всичко се реши в последния кръг, а наставник на столичани отново бе Чоло Симеоне. Във втори пореден мач пък прокуденият от Барселона Луис Суаред спаси Атлетико, след като в предишния кръг реализира победното попадение срещу Осасуна.

Вкаралият решителния гол се разплака от щастие след последния съдийски сигнал.

Луис СуаресЛуис Суарес

С този успех Атлетико Мадрид приключва сезона в Ла Лига с 86 точки, а втори остана градският съперник Реал Мадрид с две по-малко - 84. "Лос бланкос" до последно бяха в битката за титлата и направиха късен обрат у дома срещу Виляреал, но Атлетико не се предаде и успя да се удържи първото място, след като през по-голямата част от сезона бе лидер в класирането. На трето място завършва Барселона със 79 точки.

Валядолид обаче се прости с елитния си статут и ще играе в Ла Лига 2 през следващия сезон. Тимът завърши на предпоследното 19-о място с актив от 31 точки, с пет по-малко от спасителната зона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети