Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Атлетико Мадрид го очаква тежко гостуване в Германия

Спорт

Атлетико Мадрид го очаква тежко гостуване в Германия

Атлетико Мадрид го очаква тежко гостуване в Германия - Tribune.bg

Отборите на Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид ще премерят сили във втория мач от груповата фаза на Шамлионска лига.

Двубоят започва в 22:00 и ще бъде излъчван пряко в ефира на MAX SPORT 1 HD.

Домакините Байер Леверкузен са в лоша серия, с три мача без победа, като загубиха два от тях. Едната им загуба дойде именно в група B на най-елитния европейски турнир - срещу Клуб Брюж. "Аспирините" загубиха с минималното 0:1 в мач, в който направиха 14 удара (само 3 точни) и владееха топката повече от съперника. Това ги изпрати на последно място в групата. Преди дни, отборът на Херардо Сеоане направи равен срещи Херта (2:2) в Бундеслигата. Старши треньорът на тима се бори с истинската криза в средата на терена, като той няма да може да разчита на халфовете Амин Адли, Карим Белараби, Флориан Вирц, Есекиел Паласиос. 

Атлетико Мадрид спечели първия си двубой в група B срещу Порто с 2:1 и оглавяват класирането. Отборът на Диего Симеоне прегази Селта Виго с 4:1 преди дни и като че ли е в настроение и добра форма, въпреки колебливото начало на сезона. За гостуването си в Германия, Симеоне няма да може да разчита на Тома Лемар, който се контузи при победата над Селта, също така извън групата ще останат Серхио Регилон и Стефан Савич, който лекува контузия на бедрото. Под въпрос за "дюшекчиите" е опитният им страж - Ян Облак.

Двата отбора се срещнаха и в груповата фаза на Шампионска лига през 2019 година, когато Атлетико Мадрид продъжли на второ място зад Ювентус, а Байер Леверкузен отпадна. Тогава двата отбора си разделиха по една победа, като "аспирините" победиха у дома с 2:1, а Атлетико взе победа с 1:0 в Испания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп