Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Австралия запазва шансовете си да излезне от групите на Мондиал 2022, след като победи Тунис с 1-0

Спорт

Австралия запазва шансовете си да излезне от групите на Мондиал 2022, след като победи Тунис с 1-0

Австралия запазва шансовете си да излезне от групите на Мондиал 2022, след като победи Тунис с 1-0 - Tribune.bg

За "Кенгурутата" се разписа Мичел Дюк

Австралия победи с минималното 1:0 Тунис в дуел от втория кръг на група “D” на Световното първенство на стадион “Ал Джануб” в Ал Уакра.

Попадението падна в средата на второто полувреме и се оказа ключово за първите точки на "кенгурутата" на Световното първенство тази година.

Футболистите на Австралия започнаха по-активно и играта ва първите минути се водеше в половината на съперника. "Кенгурата" опитваха атаки по двата фланга, но та и не успяваха да стигнат до завършващ удар. В 14-ата минута грешка при изнасянето на топката на Ясин Мерия позволи на Матю Леки да пробие отдясно, но центрирането му бе изчистено от върналия се в наказателното поле бранител. Последваха силни минути на тунизийците, но първо Мсаксни, а след това Джебали не успяха да намерят очертанията на вратата на Матю Райън.

В 24-ата минута обаче Австралия поведе. Крейг Гудуин центрира от левия фланг и с помощта на рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който макар и с гръб към вратата, успя да отправи неспасяем удар за 0:1.

Тунис натисна здраво в заклиючителните минути преди почивката. В 41-вата минута Мохамед Дрегер шутира от наказателното поле, но в последния момент Хари Соутар се хвърли и изби топката в корнер. В добавеното време на първата част Джебали намери с великолепен пас в наказателното поле Мсакни, но неговият удар мина встрани от вратата.

Тунизийците започнаха по-добре второто полувреме, но можеха да получат втори гол в в 56-ата минута, но нито един играч на Австралия не успя да стигне до прострелното центриране на Крейг Гудуин. "Кенгурата" пропуснаха да затворят мача в 71-ата минута, когато резервата Макларън пусна чудесно подаване към Леки, който обаче се размина с топката на границите на вратарското поле. Секунди по-късно капитанът на "картагенските орли" Юсеф Мсакни бе изведе на добра пизиция, но ударът му бе избит от Матю Райън.

Тунис - Австралия 0:1
0:1 Дюк 23'

Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети