Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Азербайджан или Турция може да предложат на Нургюл Салимова да се състезава за тях?

Спорт

Азербайджан или Турция може да предложат на Нургюл Салимова да се състезава за тях?

Азербайджан или Турция може да предложат на Нургюл Салимова да се състезава за тях? - Tribune.bg
Снимка:

Възможно ли е Азербайджан или Турция да отправят добри оферти към Нургюл Салимова да се състезава под техен флаг при по-добри условия? Тази теза разви пред Нова ТВ треньорът ѝ Живко Жеков.

Той призна, че ако подобна изгодна оферта от друга държава дойде, той няма да убеждава Нургюл да я отхвърли.

„Ако от друга държава дойде оферта, например от Азербайджан, за което аз силно се притеснявам и имам съмнение, или пък от Турция – там офертата ще бъде примамлива, и аз, който считам себе си за патриот, няма да ѝ кажа “Недей да я приемаш”, каза Жеков.

Той подчерта, че на фона на останалите финалистки българската шахматистка е била сама там.

„В шаха всеки състезател, от време на време, работи с някой добър гросмайстор, който предава знания срещу заплащане. Това е случаят с гросмайстора Басов”, обясни Живко Жеков. Освен Басов, с нея имало само секундат, на който плащала стая в хотела.

„Това е екипът ѝ. Всички останали имат личен треньор, медицинско лице, човек по възстановяването. В този смисъл тя там дори е „без дрехи”, коментира Живко Жеков.

Самата Нургюл заяви, че е била мотивирана от подкрепата от България, но също от Азербайджан и Турция, с което допълнително хвърли съмнения, че може вече да е имало предложения към нея.

„Много хора от България, Азербайджан и Турция ме подкрепяха през цялото време. Така че съм много щастлива да видя, че хората наистина харесват как играя шах и се наслаждават на играта ми“, каза тя след финала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети