Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Азербайджанец ще свири Черна гора-България

Спорт

Азербайджанец ще свири Черна гора-България

Азербайджанец ще свири Черна гора-България - Tribune.bg

35-годишният съдия от Азербайджан Алияр Агайев ще ръководи първата европейска квалификация на българския национален отбор този петък срещу отбора на Черна гора.

Срещата е на стадиона в Разград от 19:00 часа и с нея се открива битката в група G. 

Помощници на Агайев ще бъдат Зейнал Зейналов и Акиф Амирали. Четвърти съдия е Камал Умудлу, също от Азербайджан.

Със сигурност съдиите, които ще отговарят за системата за видеоповторения (ВАР), няма да са от Азербайджан. По всяка вероятност УЕФА ще изпрати опитни ВАР-арбитър и асистент-ВАР от страни, в които технологията се използва достатъчно дълго време.

Делегат на УЕФА ще бъде Пийдър Райън от Република Ирландия, а съдийски наблюдател Жоао Ферейра (Португалия).

Освен, че е номер 1 в ранглистата на Азербайджан, Алияр Агайев от доста време е и в листата на УЕФА и ФИФА – вече цели 10 години. Ръководи мачове в груповата фаза на Лига Европа от 2015-а година насам без прекъсване, а от 2022-а вече получава и мачове в Шампионската лига. Дебютът му в най-комерсиалния турнир на УЕФА е на 2 ноември 2022-а, когато надува свирката на мача Копенхаген – Борусия (Дортмунд). Поверен му беше и финал на Европейското първенство за юноши до 19 години през 2016-а, когато извежда на терена Франция и Италия.

В ранглистата на УЕФА е в Първа категория, където е и българският съдия Георги Кабаков. Работи във федерацията на своята страна, а също така е завършил и Националната академия по физическа култура.

В българския футбол е познат от няколко мача, като ръководи срещата България – Уелс, завършила 0:1 с попадение на Джонатан Уилямс пет минути преди края. Треньор на нашия отбор в тази кампания на Лигата на Нациите е Георги Дерменджиев.

Агайев беше главен съдия и на срещата Мидтиланд - Лудогорец на 16-и септември 2021-а година. Капитанът на България в момента Кирил Десподов бележи за шампионите. Преди това е бил ръководещ арбитър и на Лудогорец – Еспаньол на 24-и октомври 2019-а година в Лига Европа, завършил 0:1 на същия стадион, на който ще се играе и мачът между България и Черна гора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети