Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Балъков: На никого не е приятно, че записахме четири последователни загуби

Спорт

Балъков: На никого не е приятно, че записахме четири последователни загуби

Балъков: На никого не е приятно, че записахме четири последователни загуби - Tribune.bg
Снимка:

"Ако Господ е с нас, както беше през 1993 година, можем да направим нещо"

„На никого не е приятно, че записахме четири последователни загуби.“

Това заяви българския национален селекционер Красимир Балъков в навечерието на европейската квалификация срещу Англия в София.

Героят от САЩ 94 направи препратка към един от най-великите мачове в историята на родния футбол като заяви, че се надява с помощта на Господ „лъвовете" да направят сензация срещу четвъртия от последния Мондиал, както се случи през 1993 година срещу Франция в Париж.
Тогава Емил Костадинов вкара скъпоценен гол в последната секунда, за да класира „трикольорите" за финалите. Сега обаче ситуацията е коренно различна, а тимът на Бала е последен в своята група с три точки от шест изиграни мача и в серия от десет поредни двубоя без успех.

Последният такъв бе преди година в друго домакинство, това срещу Кипър от Лигата на нациите.

„Като всеки нов треньор и аз имам своите виждания - обясни селекционерът на пресконференция преди мача. - За шест дни, колкото са събират от всичките ни лагери, няма как да се промени коренно нещата. От днес за утре не може да стане нищо с магическа пръчка. Има я и то позитивна, но не трябва да си вадим заключения. Що се касае до мача, въпреки че играем вкъщи, ще се съобразим със съпреника. Иска ми се да стане хубав спектакъл. Ако Господ е с нас, както беше през 1993 година, можем да направим нещо", каза Балъков, цитиран от „Труд“.

Той подготвя минимум три промени в стартовия състав, които засягат основно халфовата линия и нападението. За разлика от други случаи, сега бившият треньор на „Етър" до последно умуваше върху стартовите единадесет. В състава се очаква да се завърне Георги Костадинов, а също и Кирил Десподов. С пускането на крилото, Бала се надява да изненада „Трите лъва" на контраатака. Балъков пожела да не говори по нашумялата тема с расизма, но въпросите на английските журналисти в тази насока бяха десетки.

„Тази тема не е моя. Мога да говоря за спортно-техническите неща. Нека да бъде празник и да спазваме правилата на УЕФА. Не мога да кажа какво ще се случи след 24 часа. Утре (б.а днес) ще ни трябва голяма подкрепа от феновете, ако искаме нещо да направим. Темата с расизма е деликатна, но не мисля, че имаме проблем с расизма. В българското първенство играят много тъмнокожи футболисти. Всички искаме футболът да печели. В Англия имат такъв проблем, защото там има много националности."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети