Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Българин е сред медиците, оказали първа помощ на Ериксен

Спорт

Българин е сред медиците, оказали първа помощ на Ериксен

Снимка:

Българин е бил сред главните действащи лица при шокиращия инцидент на Евро 2020 с Кристиан Ериксен. Датският национал падна безжизнен на терена в края на първото полувреме, а медиците се бориха повече от 10 минути, за да го върнат към живота. Те сториха това успешно, а халфът бе транспортиран в болница и днес вече е в добро състояние.

Лекарят на българския шампион Лудогорец Валентин Великов е един от хората, които са оказали помощ на Ериксен по време на инфарктната ситуация в 42-ата минута на мача Дания – Финландия. Той е бил на стадиона в ролята на допинг-ченге, каквато изпълнява от дълги години на големи форуми. Великов обаче е лекар и съвсем естествено се е присъединил към останалите си колеги, за да помогне, ако се наложи.


Това разкри бившия капитан на Лудогорец Светослав Дяков, който публикува в социалните мрежи текст с признателност към работата на Валентин Великов и останалите лекари.

Ето какво написа Дяков:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още