Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Българин получи престижен пост в ATP

Спорт

Българин получи престижен пост в ATP

Снимка:

Председателят на българската федерация Стефан Цветков бе избран за член на Европейската група в Борда по турнирите на асоциацията на професионалните тенисисти (АТР).

Заедно с него в групата, която се грижи за организацията на всички всички европейски турнири под егидата на АТР, влязоха и други известни и влиятелни имена в световния тенис.

За свой представител в Борда по турнирите на АТР групата избра бившия мениджър на Доминик Тийм - Хервиг Страка (турнирите във Виена и Гщаадт). Останалите членове, освен Стефан Цветков (София), са Рихард Крайчек (Ротердам), Джерард Цобанян ("Мастърс" в Мадрид), Джорджо ди Палермо ("Мастърс" в Рим), Жан-Франсоа Кожол (Марсилия), Жулиен Бутер (Метц), Кристер Хулт (Бастад) и Едвин Вайндорфер (Щутгарт).

Групата има 3-годишен мандат, който започва на 1 януари 2022 г.

Европейската група по турнирите е една от трите такива групи към Борда на АТР, заедно с тази за Северна и Южна Америка, и International, която включва останалата част от света - Азия и Океания. Под ръководството на тази група се провеждат най-престижните надпревари на Стария континент, сред които четири "Мастърс 1000" (в Мадрид, Рим, Париж и Монте Карло), седем от категория ATP 500 и 19 от ATP 250 (сред тях е и Sofia Open).

Това е поредна важна позиция, която председателят на БФТ Стефан Цветков заема в международните структури. Той е и българинът, заемащ най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF) и на Борда на Hopman cup PTY. Бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Глобалния съвет към Световната зала на тенис славата в Нюпорт, с президент Тод Мартин. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите - Professional Tennis Registry (PTR-USA). Освен това е президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент е на International Lawn Tennis Club - Bulgaria (организация за дипломация и филантропия чрез тениса, създадена през 1928 г. във Великобритания с клубове в 40 страни).  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема