Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България е на елиминациите на Световното по минифутбол

Спорт

България е на елиминациите на Световното по минифутбол

България е на елиминациите на Световното по минифутбол - Tribune.bg

Футболистите ни с класически успех над Япония

Националният отбор на България записа втори страхотен успех на Световното първенство по мини футбол в ОАЕ. „Лъвовете“ надиграха и заслужено победиха Япония с 3:0 във втори мач от група Е.

Мачът започна равностойно, а в третата минута японците опитаха удар от разстояние, който не намери очертанията на вратата. В седмата Денис Иванов стреля от малък ъгъл, но противниковият страж внимаваше и изби в корнер.

Малко след това пък Димитър Каров също се отличи със страхотна намеса, отразявайки опасен изстрел от пряк свободен удар.

В 16-ата минута "лъвовете" организираха добро нападение, а Димитър Александров се озова на добра позиция в наказателното поле на Япония, но беше спрян от вратаря. Секунди по-късно силен шут на Денис Иванов също беше уловен от стража на "сините".

В 21-ата минута по-активните действия на българите дадоха резултат. Любомир Генчев получи топката отдясно, навлезе с нея към центъра и с хубав удар в десния ъгъл не остави шансове за намеса на японския вратар.В самия край на първото полувреме Рахов стреля с глава, но кълбото попадна в обсега на стража на азиатците и не се стигна до втори гол.

След почивката отборът на Япония започна по-агресивно в търсене на изравнително попадение, но нашите момчета се справяха в защита и не допускаха да се стигне до нещо по-опасно пред Димитър Каров.

В 32-ата минута удар на Александров отблизо мина над целта, а след това пред него се откриха още две добри възможности, от които обаче нападателят не успя да се възползва.

В 37-ата минута играчите на Николай Михов откраднаха топката в средата на терена и организираха светкавична контраатака, която беше завършена успешно от Ангел Рахов - 2:0.В 43-ата минута Любомир Генчев оформи класическия резултат от дузпа, отсъдена заради грубо нарушение срещу наш състезател от вратаря на Япония.

5 по-късно горната греда спря Николай Маринов от това да покачи на 4:0. В последната минута Каров реагира по страхотен начин при далечен удар на играч в синьо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети