Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство по волейбол за младежи

Спорт

България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство по волейбол за младежи

България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство по волейбол за младежи - Tribune.bg
Снимка:

„Изключително съм горд и щастлив, че отново ни гласуваха доверие“, каза Любо Ганев

Страхотна новина долетя от Международната федерация по волейбол (FIVB). България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство за младежи под 21 години през 2021-а. В двете страни ще се съберат 16-те най-добри отбора на планетата.

През 2018-а България и Италия бяха домакини на световното първенство по волейбол и обраха овациите за отличната организация.

„Изключително съм горд и щастлив, че отново ни гласуваха доверие“, беше първият коментар на президента на БФ Волейбол Любо Ганев.

„За нас това е ново огромно предизвикателство и ще го приемем с най-голяма радост, но и отговорност. Ще се справим и ще накараме целия български спорт да се гордее с нас. Още от днес започва работата по организацията“, добави легендата.

Световното за младежи ще е вторият форум на най-високо ниво у нас през 2021 година. През втората половина на август и в началото на септември България ще е един от домакините на европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

Точните дати на световното все още не са определени. Мачове у нас ще се играят до фаза четвъртфинал. Разпределението на медалите между четирите най-добри ще стане на италианска земя.       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети