Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България игра сърцато, но Италия бе по-добра и спечели

Спорт

България игра сърцато, но Италия бе по-добра и спечели

България игра сърцато, но Италия бе по-добра и спечели - Tribune.bg
Снимка:

„Лъвиците“ загубиха от „Скуадра адзура“ с 0:3 (25:19, 25:23, 25:20) в първия си мач от група 13

Женският национален отбор на България игра сърцато срещу втория във временното класиране във Волейболната лига на нациите – Италия, но не успя да вземе гейм на класния съперник. „Лъвиците“ загубиха от „Скуадра адзура“ с 0:3 (25:19, 25:23, 25:20) в първия си мач от група 13, на турнира от четвъртата седмица от Лигата, който се провежда в италианския град Перуджа, пише Българската федерация по волейбол.

Домакините започнаха на познатото високо ниво, диктуваха играта изцяло в първата част и затвориха гейма в своя полза с разлика.

Във втората част обаче българският тим показа не се предава лесно, и че домакините трябва здраво да се потрудят са успеха си. Момичетата на Иван Петков направиха отлично начало и поведоха с 5:2. Италианките постепенно стопиха пасива си, а играта тръгна равностойно. Силни моменти имаха Гергана Димитрова и Силвана Чаушева, а тимът ни се бореше за всяка точка. В решаващите моменти обаче съставът на Италия показа класата си и наложи волята си с 25:23, а с това спечели и втората част.

В третата част отново българките се опитаха да се противопоставят, и отново показаха хубави изяви на терена, но италианките не допуснаха повече кризисни моменти. Домакините поддържаха минимална разлика спечелиха гейма и затвориха мача с чиста победа.

Най-резултатна за българския тим беше Гергана Димитрова с 15 точки (1 ас и 52% ефективност в атака). Силвана Чаушева завърши с 13 точки (1 блок и 38% ефективност в атака).

Реализатор за победата на Италия бе Индре Сорокайте с 19 точки (2 блока, 1 ас и 46% ефективност в атака) за победата. Елена Пиетрини добави още 13 точки (1 ас и 46% ефективност в атака) за успеха.

Това бе десета загуба за България, като тимът ни остава на последното 16-о място във временното общо класиране без победа до момента, и една спечелена точка. "Скуадра адзура" пък е на второ място с 8 победи, 2 загуби и 25 точки.

Във втория си мач от групата "лъвиците" ще играят с изключително младия състав на Русия, който днес надигра Република Корея с 3:1 гейма. Двубоят е на 12 юни (сряда) от 18:00 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети