Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България изпраща 52 състезатели на Олимпийски фестивал в Баку

Спорт

България изпраща 52 състезатели на Олимпийски фестивал в Баку

България изпраща 52 състезатели на Олимпийски фестивал в Баку - Tribune.bg
Снимка:

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку

Стотици изпращачи се събраха на аерогара София за да пожелаят „На добър път” на спортните надежди, които ще ни представят на стартовете в Азербайджан. Облечени в стилните си екипи в цветовете на националния трикольор, състезатели и треньори събраха погледите на околните и не можеха да се отърват от желаещи автографи и снимки.
 
Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от председателя на БОК, която предаде на младите ни таланти личните поздравления и пожелания за успех в Баку от премиера Бойко Борисов.
 
По стара традиция от Първа инвестиционна банка, която е генерален спонсор на БОК, връчиха на всеки един от заминаващите лъвче с пожелание за „успех, здраве и късмет“. Така във финансовата институция вярват, че с този символичен жест помагат на спортистите да повярват в своите възможности и да дадат най-доброто от себе си.
 
България изпраща 52 състезатели, представители на 7 спорта – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване,тенис, борба и волейбол (с отбори и при момичетата, и при момчетата). С нашите пътуват 15 треньори, имаме и петима рефери.
 
На последния фестивал преди две години в Гьор (Унгария) България участва с 37 състезатели в 6 спорта. Тогава спечелихме два медала: Валентин Андреев заслужи бронз в хвърлянето на чук, а във финала на земя Дейвид-Джъстъс Хъдълстон се нареди трети и така донесе второто отличие за страната ни. Сега Валентин Андреев е отново в състава ни и ще се опита да спечели още по-ценно отличие в Баку.
 
Олимпийският фестивал в столицата на Азербайджан се открива в неделя от 20 ч. местно време, което е 19 ч. българско. Състезанията се организират в 10 спорта и ще продължат до 27 юли, събота.
 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Даниела Бъдещите надежди на България! Дано тези деца постигнат много успехи, защото българският спорт има крещяща нужда от такива. Хубаво е, че премиерът Борисов, макар и индиректно, им е оказал подкрепа. Да се върнат с много медали!
19.07.2019 15:05 / Отговор
Делчо Попов Добре, че са хората от Първа инвестиционна банка, за да изпратят спортистите с лъвчета! Винаги са на късмет!
19.07.2019 17:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати