Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България изпусна Сърбия, Илиан Илиев преобрази националния отбор

Спорт

България изпусна Сърбия, Илиан Илиев преобрази националния отбор

България изпусна Сърбия, Илиан Илиев преобрази националния отбор - Tribune.bg

България приключи участието си в квалификациите за Евро 2024 с високо вдигната глава, след като завърши наравно 2:2 при гостуването си на Сърбия. "Лъвовете" ни дори бяха близо до това да победят след пълен обрат, но отново сърбите изравниха в края, за да стигнат до точка срещу българските футболисти.

В седмата минута бе първата по-опасна ситуация за Сърбия, но Филип Костич стреля покрай вратата на Даниел Наумов. Четири минути след това Наумов улови удар на Саша Лукич.

В 17-ата минута Наумов направи спасяване след центриране на Костич, а при добавката Милош Велкович вкара топката във вратата на България, след като Живко Атанасов не успя да се намеси.

В 21-ата минута Александър Митрович бе оставен непокрит на около 11 метра от вратата и стреля с глава, но Наумов успя да избие с две ръце. 

В 27-ата минута Десподов имаше малшанс като негов удар удари напречната греда и страничния стълб, а след това Велкович успя да изчисти в корнер преди Мартин Минчев да успее да играе с топката. 

Седем минути след това Наумов се намеси решаващо и при удар на Костич, избивайки в корнер, след който българската защита не успя добре да изчисти топката, но атаката завърши с удар в аут на Андрия Живкович. 

На почивката Илиан Илиев пусна в игра Георги Русев и ходът му се оказа перфектен. В 59-та минута крилото на ЦСКА 1948 проби отлично отдясно, центрира в наказателното поле, след което се стигна до неубедителна игра в защита на домакините и Русев без подготовка заби топката в долния ляв ъгъл на Милинкович-Савич с отличен изстрел по земя.

Само десет минути по-късно България направи пълен обрат. Сърбите допуснаха груба грешка в центъра на терена и Филип Кръстев открадна топката, след което изведе в коридор Кирил Десподов. Капитанът ни използва скоростта си да навлезе в наказателното поле и от трудна ситуация матира Милинекович-Савич за 1:2. 

Минута по-късно Влахович отбеляза гол за домакините, но той беше отменен заради очевидна засада. В 83-та минута обаче нямаше какво да ни избави от изравняването след като Бабич засече центриране от корнер на първа греда и матира Наумов за 2:2.

СЪРБИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:2

1:0 Велкович 17

1:1 Русев 59

1:2 Десподов 69

2:2 Бабич 83

 

СЪСТАВИТЕ:

Сърбия: 23. Ваня Милинкович-Савич, 4. Никола Миленкович, 13. Милош Велкович, 15. Срдан Бабич, 14. Андрия Живкович, 22. Саша Лукич, 6. Неманя Гудел, 11. Филип Костич, 10. Душан Тадич -к, 21. Филип Дуричич, 9. Александър Митрович

България: 1. Даниел Наумов, 2. Виктор Попов, 5. Алекс Петков, 15. Живко Атанасов, 19. Иван Турицов, 20. Филип Кръстев, 8. Андриан Краев, 4. Илия Груев, 11. Кирил Десподов - к, 21. Мартин Минчев, 17. Александър Колев


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети