Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България може да остане без представители във вдигането на тежести на предстоящите Олимпийски игри в Париж

Спорт

България може да остане без представители във вдигането на тежести на предстоящите Олимпийски игри в Париж

България може да остане без представители във вдигането на тежести на предстоящите Олимпийски игри в Париж - Tribune.bg

България може да остане без представители във вдигането на тежести на предстоящите Олимпийски игри в Париж. Това стана ясно на извънредното събрание на Българската федерация по вдигане на тежести, което се проведе по-рано днес в София.

Причината за това е, че европейската и световната федерация в този спорт са получили сигнал от участници на континенталния шампионат в София за сериозно нарушение. По време на състезанието е бил забелязан двукратният сребърен медалист от световно първенство и сребърен медалист от олимпийски игри в Сидни Алан Цагаев. Той е бил редом до националите ни и Иван Иванов по време на спортния форум, а това е нарушение на доживотната му забрана да се занимава с този спорт.

От старото ръководство на българската федерация с президент Маджид обявиха, че не е издавана акредитация на Цагаев, но той е бил заснет от други участници и е пратена жалба. Бившият президент на БФВТ Ариф Маджид заяви, че има реална опасност България да получи забрана за участие на големи първенства, включително и олимпиадата в Париж. Все още няма становище от международните централи по така възникналия казус.

"Знаете, че Алан Цагаев има забрана да участва в състезателен режим и като цяло в щангите. Ние имаме списък от акредитации за първенството, не знам как се е появил там. Има жалба от една федерация. Снимали са г-н Цагаев. Подали са жалба и е уведомена международната федерация. Такъв тип нарушение означава, че нашите олимпийци няма да участват и ще имаме забрана. Не знам колко ще е. Възможно е да се стигне до такова наказание. Надявам се да не го взимат това решение, защото е пагубно за спорта", каза Маджид. 

Бившият президент на БФВТ заяви, че родната федерация е подала жалба до европейските и световни федерации относно този казус и чака решение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети