Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България не успя да се противопостави на Аржентина във Волейболната лигата на нациите

Спорт

България не успя да се противопостави на Аржентина във Волейболната лигата на нациите

България не успя да се противопостави на Аржентина във Волейболната лигата на нациите - Tribune.bg
Снимка:

„Лъвовете“ отстъпиха на домакините с 0:3 (16:25, 21:25, 23:25), във втория си мач от група 2

Мъжкият национален отбор по волейбол на България не успя да се противопостави на Аржентина във Волейболната лига на нациите. „Лъвовете“, водени от Силвано Пранди отстъпиха на домакините с 0:3 (16:25, 21:25, 23:25), във втория си мач от група 2, от първия уикенд на световната надпревара, играна в зала "Аконкагуа Арена" в град Мендоса, съобщава Българската федерация по волейбол.

С това родните национали отбелязаха първа загуба в турнира, след като на старта се наложиха над Канада с 3:1 гейма. Българските "лъвове" имат 1 победа, 1 загуба и 3 точки, докато Аржентина е с 2 победи от 2 мача и 6 точки. Още тази вечер тази вечер (2 юни) са последните мачове от турнира в Мендоса. България ще играе от 22:10 часа срещу дебютанта Португалия, а след това от 01:10 часа българско време през нощта "гаучосите" се изправят срещу Канада.

Волейболистите на Аржентина започнаха отлично, докато България записа колеблив старт в мача. Домакините поведоха с 8:3, а второто техническо прекъсване дойде при 16:12 в тяхна полза. Разликата в полза на съперника се увеличи на 19:12 и Аржентина спечели безпрепятствено първия гейм.

Втората част започна равностойно и продължи до 13:13. Грешки в играта на България доведоха до аванс в полза на съперника и „гаучосите“ поведоха с 16:13. Домакините продължиха да натискат като увеличиха преднината си 21:17. Независимо от предприетите промени от страна на Силвано Пранди аржентинците устояха на всички опити за обрат и затвориха без проблеми и втория гейм в своя полза при 25:21.

Третата част започна с ударното 5:1 в полза на България, но първото техническо прекъсване дойде при 8:6 наша полза. Съперникът стопи пасива си и последва равностойна игра. Второто техническо прекъсване отново дойде при 2 точки разлика за България 16:14, като националите ни продължиха да диктуват играта. Аржентинците обаче не се предадоха и изравниха при 22:22, което накара Силвано Пранди да вземе почивка. Последва контра на Франки и 23:22 за "гаучосите". В крайна сметка Аржентина спечели гейма с 25:23 след атака на Бруно Лима и грешка на българите, а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за българския тим отново беше Николай Учиков с 13 точки (43% ефективност в атака). Братята Розалин Пенчев (1 блок, 1 ас и 42% ефективност в атака) и Николай Пенчев (1 блок и 47% ефективност в атака) завършиха с по 10 точки. За "гаучосите" Бруно Лима реализира 15 точки (1 блок и 56% ефективност в атака) за победата. Факундо Конте (1 ас и 48% ефективност в атака) и Агустин Лосер (4 блока, 1 ас и 64% ефективност в атака) добавиха по 12 точки за победата.

Аржентина: Николас Уриарте, Бруно Лима, Факундо Конте, Кристиан Поглажен, Себастиан Соле, Агустин Лосер - Сантиаго Данани-либеро

Старши треньор: Марсело Мендес

България: Георги Сеганов, Николай Учиков, Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Красимир Георгиев, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: Силвано Пранди


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети