Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България остава във Волейболната лига на нациите след победа над САЩ пред невероятната пловдивска публика

Спорт

България остава във Волейболната лига на нациите след победа над САЩ пред невероятната пловдивска публика

България остава във Волейболната лига на нациите след победа над САЩ пред невероятната пловдивска публика - Tribune.bg
Снимка:

6000 зрители посрещнаха националите за първи път в Града под тепетата

Мъжкият ни национален отбор запази мястото си във Волейболната лига на нациите след победа с 3:1 гейма над САЩ (21:25, 25:19, 25:23, 25: 23) при историческия си първи мач в Пловдив и зала „Колодрума“. Преди изиграването на последните два мача в надпреварата България вече има 5 победи и е недостижима за Австралия и Португалия, които останаха с по 2 успеха след изиграването на първите си мачове от петата седмица. Така „кенгурата“ и Португалия трябва да определят изпадащият отбор, като португалците в момента играят с Германия и също имат две победи, съобщава Българската федерация по волейбол.

Пред уникалните 6000 фенове за България за пръв път през тази година в турнир от Лигата на нациите на полето излязоха центровете Виктор Йосифов (капитан), Николай Николов и либерото Теодор Салпаров. Останалите, на които Силвано Пранди заложи на старта, бяха диагоналът Цветан Соколов и посрещачите Тодор Скримов и Мартин Атанасов и разпределителят Георги Сеганов. Това бяха и играчите, които изнесоха целия мач, като единствено центровете Светослав Гоцев и Красимир Георгиев влизаха на моменти в първия и четвъртия гейм, за да подсилят блокадата.

Мачът стартира равностойно и никой отбор не успя да вземе предимство до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:7 за САЩ. След него американците записаха ас като поискаха видеоповторение на изпълнение на Томас Джески, което показа топка на косъм в полето. Американците стигнаха до 15:12 като успяха да ни излъжат при дълго разиграване и Пранди взе прекъсване. След него обаче Цветан Соколов прати топката в аут за 12:16 при втората техническа почивка. Последва нова атака в аут на Скримов и 12:17. Серията за САЩ приключи с мощта бомба на Соколов. След отличен сервис на Цецо американците не успяха да се ориентират и с пусната от Скримов топка намалихме разликата на 3 точки при 15:18. След ас на Виктор Йосифов се приближихме само на 2 – 18:20, което накара американския треньор Робърт Нийлсон да поиска прекъсване. За съжаление последваха две точки за САЩ и при 18:22 Пранди се възползва от правото си да даде указания за втори път. С ас на Георги Сеганов отново се върнахме в гейма – 20:22. Първият геймбол дойде след директна точка от сервис на Тейлър Ейврил, а след тройна българска блокада топката излезе на сантиметри в аут и 25:21 за САЩ.

С успешна тройна блокада България поведе с 3:1 на старта на втория гейм, а първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за нас след успешна атака на Мартин Атанасов, като преди това късметът покри Ейврил, който записа ас с помощта на мрежата. Супер сервис на Николов и мощна контра на Йосифов ни даде преднина от 2 точки при 11:9. С ас на Цветан Соколов дръпнахме с 13:10, а второто техническо прекъсване настъпи при 16:13 за нас. България поведе с

18:13 след два успешни сервиса на Сеганов и успешни след тях атаки на Мартин Атанасов и Цветан Соколов. Бомбен сервис на Цецо Соколов и завършена след това от самия него атака донесе на нашите нова брейкточка за 22:16. Първият геймбол дойде след докосната от американците мрежа, а краят на гейма настъпи при 25:19 след мощна атака от пайп на Скримов.

Американците започнаха по-добре третата част и дръпнаха с 6:3, но с блокада на Ники Николов се доближихме само на точка – 5:6, а техническото прекъсване настъпи при 6:8. След маратонско разиграване и мрежа на САЩ изравнихме за 8:8. Геймът продължи точка за точка до 11:11, след което успешна атака на американците, грешка на Атанасов, блок аут и два аса на Томас Джески техническото прекъсване дойде при 11:16. След него обаче набързо изравнихме след грешки на САЩ, прекрасна игра в защита на Ники Николов, две успешни атаки на Соколов и ас на Йосифов – 16:16. Последваха 8 поредни изравнявания до 23:23, когато с омекотена от блокадата ни топка и последвала бомба на Цветан Соколов България за пръв път поведе в гейма при 24:23. Треньорът на САЩ Робърт Нийлсон взе прекъсване, но след него с отлична българска защита и успешна атака на Атанасов поведохме с 2:1 – 25:23 в третата част.

Българите стартираха четвъртия гейм с 3:0, но нелепо неразбирателство в нашата защита, като че ли ни разколеба при следващите точки и американците обърнаха до 5:6. Първото техническо прекъсване дойде след ас на Соколов - 8:7. Мартин Атанасов направи ас за 13:12, а второто техническо прекъсване настъпи при 16:15 за нас. С отлична игра в защита и атака на Соколов поведохме с 18:16, а след това и 19:16 чрез бомба на Николов през центъра. Мрежа на САЩ и бъркане ни дадоха нови две брейкточки – 22:17. Нашите обаче бяха на път да си вгорчат сами живота, като съживиха американците и допуснаха изравняване. Отличен сервис на Майка Маа и последвала наша грешка върнаха американците в гейма при 22:19. След лошо българско посрещане САЩ записа нова брейкточка – 23:21, а блокада срещу Цветан Соколов доведе до 23:23. Нашите обаче показаха здрави нерви и след успешна атака на Ники Никилов стигнахме до мачбол при 24:23. Мачът свърши с поискано от САЩ видеоповторение, което обаче доказа, че нашата блокада не е докоснала топката – 25:23 и 3:1 за България.

Най-резултатни за България беше Цветан Соколов с 20 точки (2 аса). Николай Николов записа 10 (3 блокади), а двама добавиха по 9 - Йосифов (1 блок) и Скримов. Бенджамин Пач записа 22 за САЩ, а Томас Джески добави 13.

В 20.40 часа в събота България посреща Иран, който днес победи с 3:1 гейма (25:23, 26:28, 25:22, 25:19) Сърбия и си осигури място във финалната шестица в САЩ.

Билетите за мачовете в Пловдив са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в партньорската мрежа – в OMV, книжарници Booktrading, Office 1 Superstore. Пропуските са разделени на три категории спрямо местата в залата, а цените им са по 10, 15 и 20 лева на ден. В Пловдив билети се продават и на касата на Дом на културата. А в дните на мачовете (28, 29 и 30 юни) феновете ще могат да закупят билет и на касата на „Колодрума“, която е отворена от 14 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети