Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България отстъпи на европейския и световния шампион Сърбия на 1/4-финала на Евроволей 2019

Спорт

България отстъпи на европейския и световния шампион Сърбия на 1/4-финала на Евроволей 2019

България отстъпи на европейския и световния шампион Сърбия на 1/4-финала на Евроволей 2019 - Tribune.bg
Снимка:

Националките ни отстъпиха на Сърбия с 0:3 (19:25, 19:25, 26:28) в първия мач от 1/4-финалите на Евроволей 2019

Женският национален отбор по волейбол на България не успя да се класира за полуфинали на европейското първенство. Националките ни, водени от Иван Петков, отстъпиха на настоящия европейски и световен шампион Сърбия с 0:3 (19:25, 19:25, 26:28) в първия мач от 1/4-финалите на Евроволей 2019, игран в зала "Ататюрк" в турската столица Анкара, съобщава Българската федерация по волейбол.

Така тимът на България отпада от по-нататъшно участие в шампионата. Въпреки загубата и отпадането, това е най-доброто класиране за "лъвиците" от 2009 година насам, като волейболистките ни завършват в Топ 8 на Европа.

Успехът класира Сърбия на полуфинали и представителките на Западната ни съседка продължава защитата на титлата си от 2017 година.

Родните представителки се бориха, но не успяха да направят нещо повече в този двубой срещу класния съперник. В първите два гейма „плавите“ имаха водеща роля, поддържаха разлика и затвориха частите с комфортна разлика, като поведоха с 2:0 гейма.

В третата част българските волейболистки показаха потенциал и възможности, а Елица Василева демонстрира чудесна форма и страхотни изяви в атака. Нашите състезателки опонираха успешно на съперника и въпреки, че изоставаха с 5 точки, успяха да наваксат пасива си и изравниха играта при 22:22. Резултатът тръгна равностойно, като и двата тима се бориха за всяка точка. „Лъвиците“ спасиха два мачбола на Сърбия, а след това имаха и страхотна възможност да спечелят гейма при 26:25 в наша полза. За съжаление националките ни не успяха да оползотворят този шанс, а сръбкините отново наложиха волята си като взеха гейма с 28:26 и затвориха мача с чиста победа.

С най-голям актив за българския тим бе Елица Василева с 18 точки (3 блока, 41% ефективност в атака и 55% позитивно посрещане), Гергана Димитрова приключи с 10 точки в актива си. Най-резултатна а успеха на Сърбия бе Тияна Бошкович с 22 точки (2 блока, 3 аса и 50% ефективност в атака) за победата.

На полуфинала Сърбия ще срещне победителя от 1/4-финалния сблъсък между Италия и Русия, които играят по-късно тази вечер в Лодз (Полша).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети