Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България с максимален брой участници на Световните финали по модерен петобой

Спорт

България с максимален брой участници на Световните финали по модерен петобой

България с максимален брой участници на Световните финали по модерен петобой - Tribune.bg
Снимка:

От четвъртък (18 юли) до сряда (24 юли) в София ще се проведат успоредно две световни първенства.

За първи път ще има шампионат до 17-годишна възраст, както и традиционната надпревара до 19-годишни - юноши и девойки. България ще бъде с максимален брой участници по регламент, като и в двата турнира имаме по четири състезатели момчета и момичета.

Близо 350 петобойци от 40 държави ще вземат участие в предстоящите първенства. Големият ни фаворит за отличие при дамите е станалата наскоро европейска шампионка Светла Згурова. Тя, заедно с Димана Стефанова, Евгения Стоянова и Виктория Стойнова ще бъдат представителите ни до 17 години, като при 19-годишните тимът ни е същия, но вместо Стефанова влиза Михаела Зонова. При юношите избора на треньора Владимир Кузманов падна върху Борислав Господинов, Камен Делев, Радослав Стойчев и Любомир Германов ( U19) и Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов ( U17).

„Имаме шансове за призови класирания и в двата шампионата. Всичките ни състезатели са в Топ 10 на своите възрасти и напълно реално е да имаме медалисти от първенствата. Близо един месец са на лагер и това, което видях вчера на тренировката ме кара да бъда оптимист. Невероятен хъс и мотивация имат момичетата и момчетата. Дано и късметът бъде с тях в дисциплините. Домакини сме и това определено малко ще ги стресира, но те вече имат опит и трябва да покажат максимума на възможностите си. Като организатори сме готови. Денонощно се работи, обработват се заявки, правим визи за чужденците. Преди няколко часа изпратиха потвърждение и от Бахрейн и сега ги настаняваме. От 40 държави ще има участници, някои с претенции за настаняване и изхранване, но ще се справим, както винаги сме го правили”, сподели президентът на БФмодерен петобой Андрей Кузманов.

Дисциплината плуване ще бъде на закрития басейн „Диана”, а фехтовката, бягането и стрелбата са в Националната спортна академия. В двете възрасти по програма няма конен спорт. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети