Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България с втора победа на Евроволей след здрава битка с Чехия

Спорт

България с втора победа на Евроволей след здрава битка с Чехия

България с втора победа на Евроволей след здрава битка с Чехия - Tribune.bg

Българският национален отбор по волейбол записа изключително драматична победа с 3:2 (10:25, 25:23, 25:18, 24:26, 11:15) срещу Чехия в Острава.

Успехът е втори за "лъвовете" на Евроволей 2021 и те поведоха в класирането преди изиграването на втория мач от групата за деня - между Италия и Черна гора.

Тези две победи може и да се окажат достатъчни за продължаването ни напред, но все пак България трябва да подсигури всичко с поне един успех в някой от следващите три мача, които са срещу Италия, Словения и Беларус.

Следващият мач на тима е в понеделник от 16.45 ч. срещу Италия.

Днес "лъвовете" изиграха изключитлено убедителен първи гейм, в който оставиха домакините само с 10 точки. Последва обаче много сериозен срив.

Следващите две части отидоха в полза на Чехия, като дори и четвъртата част предвещаваше победа за домакините, защото в него те водеха с 23:19.

Тогава обаче нашите момчета показаха невероятен характер. С три поредни аса на Тодор Скримов българите изравниха до 23:23. Чехите имаха мачбол, който беше спасен с атака на Мартин Атанасов. Още две негови нападения пратиха мача в тайбрек.

В решителната част българските волейболисти започнаха по-добре. С атаки на Атанасов и Соколов преднината на тима стана 8:5. Чехите намалиха, но с две атаки на Скримов българите си върнаха аванса и до края успяха да го запазят.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати