Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България, Сърбия, Гърция и Румъния с категорична политическа подкрепа за обща кандидатура за Мондиал 2030

Спорт

България, Сърбия, Гърция и Румъния с категорична политическа подкрепа за обща кандидатура за Мондиал 2030

България, Сърбия, Гърция и Румъния с категорична политическа подкрепа за обща кандидатура за Мондиал 2030 - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис направиха изявление пред медиите в Сърбия. Повод са позициите на четирите страни относно обща кандидатура за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г.

Четиримата заявиха категоричната политическа подкрепа на правителствата на България, Сърбия, Румъния и Гърция за реализирането на проекта.

Министър Кралев коментира пред медиите, че общата кандидатурата на четирите държави е много важен политически знак за целия свят. По думите му, по този начин даваме заявка, че четирите държави са готови като едно семейство да защитават интересите си.

“С общата си кандидатура балканските народи показват, че искат да живеят в приятелски взаимоотношения и да работят заедно за политическото и икономическо развитие на региона. България ще вложи цялата си енергия за осъществяване на проекта”, категоричен бе българският министър.

Георгос Василиадис подкрепи реализирането на кандидатурата от името на гръцкото правителство. Според него това е шанс за популяризиране на региона.

“Така можем да покажем, че балканските страни са важен регион в Европа”, заяви гръцкият зам.-министър. Василиадис коментира, че е разбрал от българския спортен министър, че България, Сърбия и Румъния участват заедно в домакинството на  Европейското първенство по волейбол за жени през 2021. Той изрази желание Гърция също да се включи в организацията и провеждането на първенството и пое ангажимент да разговоря с останалите членове на гръцкото правителство.

Домакинът на срещата – сръбският министър на младежта и спорта Ваня Удовичич, заяви категорична подкрепа от страна на сръбската държава за общата кандидатура на четирите страни за Мондиал 2030.

Богдан Константин Матей изрази подкрепата на Румъния за проекта. Той коментира, че е нужен сериозен анализ и подготовка за изготвянето на общата кандидатура.

“Въпреки че ни предстои много работа, аз съм оптимист”, посочи румънският спортен министър.

След края на брифинга започна официална работна среща, в която участват Кралев, Удовичич, Василиадис, Матей и представителите на футболните федерации на четирите държави. България е представена от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, Сърбия - от секретаря на Сръбската футболна асоциация Йован Шурбатович, Румъния от Радо Шабан - секретар на Румънската футболна федерация, а Гърция от генералния секретар на Гръцката футболна федерация Алексис Дедес.

Очаквайте подробна информация от официалната среща.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати