Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България, Сърбия и Гърция планират балканско тенис обединение

Спорт

България, Сърбия и Гърция планират балканско тенис обединение

България, Сърбия и Гърция планират балканско тенис обединение - Tribune.bg

От 3 до 10 февруари София ще бъде центърът на Европа

България, Сърбия и Гърция планират балканско тенис обединение. Идеята е по този начин да се създаде платформа за развитие на младите тенисисти на Балканите. Това съобщи турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович.

"Тук съм, за да създадем дългосрочна връзка между българската, сръбската и гръцката федерация. Нещо като балканска федерация по тенис. Искам този турнир да остане задълго в календара", заяви Джокович.

Джокович заяви, че турнирът в София е ключова част от тези планове. Сърбинът, който е чичо на световния номер 1 Новак Джокович, вижда дългосрочен потенциал в състезанието, чието четвърто издание ще се проведе от 3 до 10 февруари в зала "Арена Армеец".

"Преди няколко дни си говорихме с президента на Сърбия Александър Вучич. Той знае отлично, че в момента съм турнирен директор на Sofia Open и стана въпрос, че това в момента е турнирът на Балканите. Трябва да направим всичко възможно не просто да го запазим, а да се разрасне и да го превърнем в много повече от тенис събитие“, каза той.

Целта е турнирът да бъде притегателна сила не само за феновете, но и за бизнеса. „Поканил съм бизнес партньори и приятели от Сърбия и целия свят. Вярвам, че от 3 до 10 февруари София ще бъде центърът на Европа. Този турнир е събитие, което обединява много аспекти - тенис, бизнес, забавление", каза още Джокович.

"Планираме да създадем и фонд за млади таланти. Да привлечем бизнеса в помощ на бъдещите шампиони от региона. Третата насока от нашите планове е да организираме демонстративни мачове с благотворителна кауза. Целта е да доведем големи имена в тениса. Парите от тези двубои също ще се използват за развитието на млади таланти", допълни той.

Горан Джокович заема поста вицепрезидент на сръбската федерация по тенис от 2015 г. От 2009 до 2012 г. той беше директор на друг турнир от категория "АТП 250" - Откритото първенство на Сърбия, което вече не съществува.

Той заговори и за български филиал на академията на своя племенник. "Новак има някои чудесни планове с Българската федерация по тенис в тази насока", каза Джокович. И добави, че иска да използва част от най-добрите български практики в тениса за академията в Сърбия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати