Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България се противопостави на Турция, но отново не успя да запише победа на европейското

Спорт

България се противопостави на Турция, но отново не успя да запише победа на европейското

България се противопостави на Турция, но отново не успя да запише победа на европейското - Tribune.bg
Снимка:

Националките ни отбелязаха трета загуба в надпреварата и заемат пето място във временното класиране

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи на домакините от Турция с 1:3 (21:25, 11:25, 25:20, 18:25) в третата си среща от предварителна група А на европейското първенство, играна пред над 2500 зрители в Анкара.

Така националките ни отбелязаха трета загуба в надпреварата и заемат пето място във временното класиране, без победа до момента и една единствена спечелена точка, но запазват шансовете си за продължаване напред към 1/8-финалите на шампионата.

Турция пък записа трета победа, като с 8 точки заема второ място в таблицата. Водач е тимът на Сърбия, който е с три победи и актив от 9 точки, съобщава Българската федерация по волейбол.

Родните представителки стартираха много добре и бяха равностойни на туркините в първата част. В средата на гейма волейболистките ни дори поведоха с 19:16, но не успяха да запазят преднината си. Съставът на Турция изравни при 20:20. След това домакините отбелязаха поредица от точки и спечелиха гейма с 25:21, след успешен блок на Еда Ердем.

Втората част тръгна отлично за турския тим, който дръппна с 8:4. Грешките в българския тим зачестиха, а след слабости в играта ни съперничките поведоха с 18:8, като затвориха гейма с разгромното 25:11 в своя полза.

Тимът на България демонстрира, че има възможности в третата част. След първоначалното равенството 11:11, нашите се разиграха, взеха аванс от три точки 15:12 и започнаха да диктуват играта. До края на тази част националките ни съумяха да парират всички опити за обрат и спечелиха с 25:20, като намалиха разликата на 1:2 гейма.

Възходящата им линия обаче не продължи, като в четвъртата част Турция отново започна много силно и поведе с 4:0. Този път домакините запазиха концентрация и не позволиха повече изненади. Със стабилна игра и успешни изяви в атака те запазиха аванса си до край, като спечелиха гейма, а с това се поздравиха и с крайната победа.

Най-резултатна за родния тим бе Гергана Димитрова с 10 точки (1 ас), по 9 точки добавиха Елица Василева и Мира Тодорова. За успеха на Турция Еда Ердем Дюндар бе реализатор с 15 точки (1 ас, 4 блокади), 11 точки добави Мелиха Исмаилоолу (1 ас).

Днес България излиза в решаващ мач срещу отбора на Гърция, който е с 2 победи, 1 загуба и 6 точки. Срещата ще бъде отново 19:30 часа българско време. Преди това от 17:00 часа пък ще играят Финландия и Франция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети