Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България ще играе квалификации за Евроволей 2021

Спорт

България ще играе квалификации за Евроволей 2021

България ще играе квалификации за Евроволей 2021 - Tribune.bg
Снимка:

Шампионатът на Стария континент ще е между 15-ти август и 30-ти септември следващата година

Мъжкият национален отбор на България със сигурност ще играе европейски квалификации през настоящата 2020 година. След 11-о място на Евроволей 2019, „лъвовете“ не успяха да се класират директно за следващия континентален шампионат през 2021 година и ще трябва да преминат квалификации.

Регламентът на първенството предвижда за него да се класират първите 12 тима от подреждането на изминалия шампионат, като в общата бройка обаче влизат и четирите страни-домакини - Полша, Чехия, Финландия и Естония. Така, въпреки 11-ото място, "трикольорите" не успяха да се класират директно.

Според регламента на Европейската волейболна конфедерация (CEV) участниците в квалификациите ще бъдат разделени в групи, като общият брой на групите и участващите състави ще стане ясен след 31 януари, до когато се подават заявки за участие. Квалификационните мачове ще се проведат в групи по четири отбора при разменено гостуване в периода от 15 август до 6 септември 2020 година.

Шампионатът на Стария континент през 2021-а пък ще се проведе в периода от 15 август до 30 септември, като точните дати също ще бъде оповестени на по-късен етап. До сега право на участие, освен домакините са добили следните отбори: Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети