Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България ще участва на ATP Cup

Спорт

България ще участва на ATP Cup

Мъжкият ни отбор по тенис получи шанс да участва на престижния турнир АТР Cup, който започва на 1 януари 2022 г. в Сидни, съобщиха от родната федерация.

Първата ракета на Австрия - Доминик Тийм, обяви официално, че няма да може да играе нито на турнира от ATP 250 в Сидни, нито на АТР Cup.

Причината е, че австриецът е настинал в Дубай и с медицинския му екип са решили да пропусне двете надпревари, за да възстанови напълно. Доминик дори се е отправил към дома си в Австрия, вместо към Австралия.

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея. Все още се очаква официално съобщение от организаторите на турнира.

В началото на 2020 г. нашият отбор участва в първото издание на АТР Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Българите победиха сензационно Великобритания, а след това и Молдова и загубиха от Белгия, след което заради "въртележка" в класирането на гр.С не продължиха напред.  


Етикети ATP Cup, Сидни

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема