Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U16 с достоен завършек на европейската квалификация

Спорт

България U16 с достоен завършек на европейската квалификация

България U16 с достоен завършек на европейската квалификация - Tribune.bg
Снимка:

Младите ни националки се наложиха над Беларус с 3:2 в последния си двубой от група Е

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 16 години, който е воден от Теодора Бечева и Диян Боюклиев завърши по достоен начин участието си на европейската квалификация в Стара Загора. Младите ни националки се наложиха над Беларус с 3:2 (22:25, 25:18, 25:22, 16:25, 15:9) в последния си двубой от група Е на надпреварата, съобщи Българската федерация по волейбол.

След размяна на геймове и оспорвана игра, в тайбрека домакините имаха водеща роля, като наложиха волята си в петия гейм и за радост на публиката и феновете, които ги подкрепяха в зала „Иван Вазов“ се поздравиха с крайната победа, която бе за престиж.

Въпреки успеха българските волйболистки останаха втори в класирането на групата с 2 победи, 1 загуба и 5 точки, като не успяха да се класират за европейското първенство. Победител е Холандия с три победи от три мача, като тимът на „лалетата“ продължава на Евроволей 2019.

Беларус приключи на третата позиция в таблицата с 4 точки (1 успех, 2 поражения). Последен остана тимът на Дания без успех на турнира.

Най-резултатна бе Виолета Бъчварова с 23 точки (4 аса, 3 блокади), 12 добави Виктория Коева (1 ас). За Беларус Мархарита Хайшун приключи с 13 точки (1 ас), с толкова се разписа и Любов Светник (2 аса).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати