Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U17 с трета победа на Европейското, след категоричен успех над Беларус

Спорт

България U17 с трета победа на Европейското, след категоричен успех над Беларус

България U17 с трета победа на Европейското, след категоричен успех над Беларус - Tribune.bg
Снимка:

Младите ни национали надиграха Беларус с 3:0 (27:25, 25:21, 25:23 ) в третия си мач от група I

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години, който е воден от Мартин Стоев,продължава със страхотното си представяне в груповата фаза на Европейското първенство в София. Младите ни национали надиграха Беларус с 3:0 (27:25, 25:21, 25:23 ) в третия си мач от група I, в зала „Христо Ботев“, съобщи Българската федерация по волейбол.

С това тимът на България отбеляза трета поредна победа в своя поток и е временен водач в класирането с 8 точки, но преди изиграването на последния мач от групата, в който се срещат Франция и Финландия, а победа на „петлите“ ги праща на първа позиция в таблицата.

Националите ни стартираха с известни колебания в играта си, като на моменти съперникът, който е един от най-високоръстовите участници на шампионата дори имаше преднина. При равенството 12:12 Ивайло Дамянов отбеляза серия от три сервиса, от които и един ас и България поведе с 15:12. Почти до края нашите запазиха преднината, като в края на гейма водеха с 24:22, но не успяха да го затворят, а Беларус изравни 24:24. В крайна сметка родните представители устояха на напрежението и се наложиха с 27:25, след отлична атака на Георги Татаров и грешка в атака на съперника.

Във втората част волейболистите ни стабилизираха играта си, показаха, че са по-класният тим и поведоха с 12:5 и 17:9. Съперникът все пак успя да навакса, като постепенно намали пасива до 20:24, но за повече нямаше сили.  Успешна атака на Александър Николов донесе 25-а точка и България поведе с 2:0 гейма.

В третата част волейболистите на Беларус поведоха с 6:2 след слабости в родното посрещане, но след това младите ни „лъвове“ отново показаха воля и желание за победа. Националите ни стопиха пасива си и на свой ред поведоха с 9:7. Това бе важен момент, като българският тим започна да диктува темпото. Въпреки всички опити на съперника за промяна волейболистите ни задържаха минимална преднина и спечелиха мача с чиста победа.

Реализатор за победата на България бе Георги Татаров с 23 точки ( 2 аса, 3 блокади). Александър Николов добави 12 точки за успеха (2 аса, 5 блокади).

Днес е почивен ден на европейското първенство. На 17 юли (сряда) България играе с Финландия от 17:30 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети