Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U18 загуби от Турция на европейската квалификация в София

Спорт

България U18 загуби от Турция на европейската квалификация в София

България U18 загуби от Турция на европейската квалификация в София - Tribune.bg
Снимка:

Момчетата на Мартин Стоев играха пред пълни трибуни в зала "Христо Ботев"

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години, който е воден от Мартин Стоев отстъпи на Турция с 1:3 (19:25, 25:18, 20:25, 21:25) във втория си мач от европейската квалификация в София. Двубоят се игра пред пълни трибуни в столичната зала „Христо Ботев“, но това не помогна на волейболистите ни за крайния успех.

С това нашите отбелязаха първа загуба в турнира, която намали значително шансовете им за спечелване на квалификацията. Тимът на Турция вече е с две чисти победи, като в последния ден играе с Румъния, чийто състав няма успех до момента.

Стартов състав: Стоил Палев, Александър Николов, Владимир Гърков, Георги Татаров, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов, Калоян Вълчинов - либеро.

Волейболистите ни не успяха да покажат големия си потенциал в този мач, като отстъпиха в играта след слабости посрещане и повече лични грешки. Тимът ни отбеляза труден старт в мача и пое ролята на догонващ в първия гейм. До края нашите момчета не успяха да излязат от ситуацията и Турция спечели гейма, като поведе с 1:0 гейма.

Във втората част нашите момчета стабилизираха посрещането и повишиха успеваемостта в атака. Турците започнаха да грешат, като тимът на България поведе с 12:6. Родните състезатели продължиха да натискат, удържаха всички опити за противодействие от страна на противника и взеха гейма, като изравниха 1:1.

Оспорвана и равностойна игра отбелязаха двата състава в третия гейм до 12:12. Грешка на националите ни и две поредни дълги разигравания, спечелени от турците, дадоха предимство на съперника, който поведе с 15:12. Със страхотната игра в защита и добър сервис турците поддържаха разликата и спечелиха гейма и поведоха с 2:1.

В четвъртата част отново имаше битка, като двата съперника се бориха за всяка точка до равенството 19:19. След това турците отново наложиха волята си и спечелиха мача, а с това нанесоха първа загуба на България в турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети