Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U19 излиза за седмо място на световното първенство

Спорт

България U19 излиза за седмо място на световното първенство

България U19 излиза за седмо място на световното първенство - Tribune.bg
Снимка:

Състезателите ни отстъпиха на Иран с 0:3 (25:22, 25:22, 25:15), в плейофен мач за разпределение на местата от пето до осмо

Волейболистите от националния тим на България за юноши под 19 години ще играят за седмо място в крайното класиране на световното първенство в Тунис. Състезателите ни, водени от Пламен Христов отстъпиха на Иран с 0:3 (25:22, 25:22, 25:15), в плейофен мач за разпределение на местата от пето до осмо, съобщи Българската федерация по волейбол. Така младите ни "лъвове" ще срещнат за седма позиция загубилия от другата плейофна двойка, която противопоставя Япония и Беларус. Двубоят е от 15:00 ч (б.в).

Българските момчета нямаха време за възстановяване след късния  драматичен сблъсък с Аржентина, в който нашите отстъпиха с 2:3 гейма и 2 точки не им достигнаха да се класират за полуфинали. Въпреки умората и срещата, която се игра по-малко от 12 часа след първата, родните представители се бориха, като в първите два гейм бяха равностойни на иранците.

В решителните минути обаче съперникът, който е световен шампион от предишното издание на Мондиала, наложи волята си и поведе с 2:0 гейма. Това оказа негативно влияние и в третата част и родните волейболисти нямаха същите съпротивителни сили. Съставът на Иран затвори мача с чиста победа и ще играе за пето място в крайното класиране.

Най-резултатен бе Самуил Вълчинов с 12 точки (2 аса, 1 блокада). С толкова се разписа и Георги Татаров (2 блокади). За иранците Бардиа Саадат бе реализатор с 26 точки (2 аса, 3 блокади).

Двубоят за седмо място е утре, 30 август от 11:00 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати