Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U19 срази еврошампиона и е на полуфинал на Световното в Иран

Спорт

България U19 срази еврошампиона и е на полуфинал на Световното в Иран

България U19 срази еврошампиона и е на полуфинал на Световното в Иран - Tribune.bg

Националният отбор на България за юноши под 19 години се класира за полуфинали на Световното първенство по волейбол в Иран.

Момчетата на Мартин Стоев надиграха европейския шампион Италия след оспорван петгейбов двубой с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в Техеран.

Успехът класира „лъвчетата“ във финалната четворка на турнира и нашите ще имат възможността да се борят за медали.

Шансът за отличие идва двадесет години след последния ни успех, в който България взима бронзовите медали на световно за юноши - отново в Иран.

Загубата праща Италия да играе за разпределение на местата от пето до осмо в крайното класиране. Националите ни показаха невероятен дух, сърцатост и психическа устойчивост. Силите в дуела бяха изключително изравнети и това доведе до размяна на геймовете.

И двата тима надделяваха в решителните минути след много борба и с минимална разлика. Третата част бе под диктовката на Италия и съперникът поведе с 2:1.

Състезателите ни успяха да се върнат в играта! България намери сили да се вдигне. Не само да се бори докрай, но и да направи пълен обрат. Четвъртата част бе много драматична.

Играеше се точка за точка, а интригата кой ще надделее бе до последния миг. Нашите спасиха четири геймбола, за да изковат успеха. Сервисът ни се оказа решаващ, а успешна атака на Венислав Антов донесе победната

В тайбрека националите ни започнаха повече от страхотно, като поведоха със 7:4. Италия обаче изравни.

Отново последваха драматични минути, но националите и този път устояха. Отново психическата устойчивост бе в основата на успеха, като съперникът сгреши в най-важния момент и България триумфира с крайното 3:2.

Топреализатор за България бе Александър Николов с 28 точки. Венислав Антов добави 20 точки. Владимир Гърков приключи с 14.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати