Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U21 отстъпи с 0:2 като гост на Русия

Спорт

България U21 отстъпи с 0:2 като гост на Русия

България U21 отстъпи с 0:2 като гост на Русия - Tribune.bg
Снимка:

Младежките ни национали до 21 години загубиха с 0:2 визитата си на Русия в Група 5 от квалификациите за Евро 2021. Така младите „лъвове“ остават с 8 точки, но паднаха място надолу и вече са четвърти, след като Сърбия събра също толкова точки след равенство с Латвия по-рано днес. Русия е едноличен лидер със 17 точки след седем мача, отборът на Полша, който днес записа победа с 6:0 като гост над Естония, има 13 точки в актива си. Поляците обаче имат шест изиграни срещи дотук, колкото и селекцията на Александър Димитров.

Двубоят започна по възможно най-лошият начин за „лъвчетата“, които получиха гол още в 28-ата секунда. Домакините организираха бърза атака отляво след първия съдийски сигнал, Кучаев овладя в близост до наказателното поле и подаде към Глушенков, който с точен удар прати в мрежата зад Наумов.

Руският тим диктуваше темпото на игра в първите минути, като създаде няколко добри атаки, но не успя да удвои преднината си.

В 19-ата Кучаев центрира, голмайсторът Глушенков засече леко с глава, но прати във вратаря, след което се сбълска с Наумов, извършвайки нарушение.

Силен шут на Валентин Антов в 25-ата попадна право в стража на домакините, а няколко минути по-късно Станислав Иванов не успя да намери с центриране отдясно влизащия на скорост Калоян Кръстев.

Кучаев получи в наказателното поле в 42-ата, но предпочете да подава и след удар в тялото на бранител домакините спечелиха само корнер. Минута по-късно Дивеев пробва далечен изстрел, при което топката мина високо над вратата.

И след почивката домакините бяха по-активни в предни позиции. В 54-ата единствено навременната намеса на Петко Христов с шпагат попречи на Игнатиев да отбележи втори гол.

В 61-ата отново Игнатиев получи топка в пеналта на гостите, Наумов обаче реагира бързо и излезе да улови.

Три по-късно натискът на руския тим даде резултат. При силно центриране от фаул вратарят на българите излезе и боксира, Евгениев овладя в близост до аутлинията, но се забави и изгуби топката. Тонислав Йорданов обаче се забави с изчистването, подхлъзна се и Евгениев овладя, след което намери Дивеев, който с плътен шут удвои.

В 73-ата Обляков можеше да направи резултата класически, но стреля над вратата от чиста позиция.

В 82-ата Наумов отрази топовен изстрел на Круговой.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати