Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U21 започна с победа на Световното в София

Спорт

България U21 започна с победа на Световното в София

България U21 започна с победа на Световното в София - Tribune.bg
Снимка:

Младите "лъвчета" надиграха връстниците си от Бахрейн с 3:0 (25:21, 25:21, 25:23) в първия си мач от група D на шампионата, изигран в зала "Левски София" в столицата.

Националният отбор на България за мъже под 21 години стартира с победа на Ссветовното първенство, което се провежда в България и Италия. 

Така момчетата на Найден Найденов записаха първите си три точки в надпреварата и заемат първото място. Втори е тимът на Полша, който днес победи Куба с 3:1 гейма.

Българският тим тръгна сковано в двубоя, допусна доста грешки на сервис. Напрежението съпътстваше по-голямата част от мача, като едва в третия гейм нашите заиграха по-категорично. В ключовите моменти обаче съперникът отново оказа съпротива и това едва не коства чистата ни победа.

Родните представители започнаха напрегнато срещата, позволявайки на съперника да върви плътно до тях. В първата част играта бе равностойна до средата, след което нашите успяха да се откъснат.

Сходно се разви и вторият гейм. Двата отбора отново се бориха за всяка точка, но след 17:17 тимът ни отбеляза три поредни точки от блокада и оформи преднина (20:17). До края българските национали запазиха ритъма и не срещнаха повече проблеми. Денис Карягин затвори гейма с ас и "трикольорите" увеличиха аванса си на 2:0.

По-категорични бяха състезателите на Найден Найденов в третата част, в която през по-голямата част от времето водеха убедително, но в ключовите моменти допуснаха скъсяване на дистанцията. Въпреки това "лъвчетата" съумяха да затворят чисто мача.

Най-резултатен бе Денис Карягин с 18 точки (1 ас, 1 блокада), Александър Николов добави 11 точки (2 аса). За съперника Сайде Амин Ибрахим се отчете с 13 точки (2 блокади), 10 записа Абдула Ебрахим (1 блокада).

Утре България среща Куба в 19:00 ч. Бахрейн играе срещу Полша в 16:00 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети