Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България участва в квалификации за световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички

Спорт

България участва в квалификации за световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички

България участва в квалификации за световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички - Tribune.bg
Снимка:

През септември на базата на „ТК Испано" във Варна ще се проведе турнир от веригата „ITF Futures 3" за хора в инвалидни колички

През месец април България взе участие в квалификации на световното отборно първенство по тенис в инвалидни колички за жени в Португалия. България се представи в състав Зоя Чавдарова, Мария Петрова и треньор Христинка Братанова. За съжаление нашите представителки допуснаха три загуби в групата от Русия, Белгия и Дания.

През тази година Министерството на младежта и спорта отпусна средства на Зоя Чавдарова за участие в седем турнира с цел класиране на Параолимпийските игри за тенис в инвалидни колички в Токио през 2020 г.

Благодарение на финансирането на Зоя от страна на Министерството, българката ще вземе участие освен в Португалия и на още шест състезания от календара на ITF Wheelchair 2019 година. Следващите турнири ще се проведат в Загреб през юни, във Форли (Италия) през юли, в Румъния през август, в Сион (Швейцария) през октомври и в Гърция през ноември, съобщи Българската федерация по тенис.

През 2018 г. БФТ финансира пет международни състезания на Зоя, а Министерството на младежта и спорта осигури част от средствата за закупуването на нова спортна количка, която беше връчена лично от министър Красен Кралев.

През септември на базата на „ТК Испано" във Варна ще се проведе турнир от веригата „ITF Futures 3" за хора в инвалидни колички. От 12- ти до 16 юни на „Национален ОББ тенис център" ще се проведе Държавното първенство по тенис за хора в инвалидни колички.

От 13-ти до 15-ти май националният отбор за хора в инвалидни колички ще има лагер във Варна на базата на Спорт палас- к.к. Златни пясъци.

През месец февруари на Sofia Open в зала Арена Армеец организаторите осигуриха на Зоя и останалите тенисисти в инвалидни колички да направят демонстративен мач с някои от състезателите от основна схема на турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети