Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България в Топ 5 на домакините на Европейската Волейболна Гала

Спорт

България в Топ 5 на домакините на Европейската Волейболна Гала

България в Топ 5 на домакините на Европейската Волейболна Гала - Tribune.bg
Снимка:

Преди София организацията е поверявана само на Виена, Рим, Москва и Будапеща

България е петата държава в Европа, която получи честта да бъде домакин на едно от най-престижните събития в календара на CEV - жребия за най-Шампионската лига (мъже и жени) и съпътстващата Европейска Волейболна Гала.

Дълги години церемонията се провеждаше във Виена. През 2014 година в австрийската столица българската националка Емилия Николова бе отличена от всички нови лица в най-класния волейболен турнир за „Дебютант на годината в Шампионската лига“ заради отличните й изяви с италианския „Просеко Док-Имоко“ (Конелиано) в първия й сезон в най-престижната надпревара.

След 2015 година ръководството на Европейската конфедерация взе решение да внесе разнообразие и да повери форума на други държави от Стария континент.

Така през 2016 година домакин на церемонията по тегленето на жребия и Европейската Волейболна Гала стана Рим (Италия). На нея също имаше българско присъствие сред наградените. Бившият ни национал и капитан на мъжкия национален отбор Владимир Николов получи приз за цялостен принос към волейбола.

През 2017 година организатор на събитието бе Москва (Русия), а през 2018 година Будапеща (Унгария) прие церемонията.

През настоящата 2019 година ЦЕВ повери това изключително важно и грандиозно събитие на Българска федерация по волейбол, като целият европейски елит във волейбола пристига в София.

Жребият за Шампионска лига ще се проведе днес (25 октомври) от 18:00 часа в зала "Киото" на хотел "Маринела". След 19.30 часа в зала "София" започва и Волейболната Гала на CEV, на която ще бъдат отличени и някои от големите звезди на европейския и световен волейбол.

Сред официалните гости е цялото ръководство на Европейската волейболна конфедерация, президенти и представители на близо 60 клуба в Европа, както и цяла плеяда известни имена и волейболни легенди, сред които Франческа Пичинини (Италия), Виктория Рава (Франция), Неслихан Демир (Турция) и един от най-големите волейболисти за всички времена на Холандия - Бас ван де Гор.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати