Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България заедно с Италия на първо място в европейската ранглиста при юношите U17

Спорт

България заедно с Италия на първо място в европейската ранглиста при юношите U17

България заедно с Италия на първо място в европейската ранглиста при юношите U17 - Tribune.bg
Снимка:

На трето място в европейската ранглиста е Турция със 184 точки

България заема първо място в европейската ранглиста по волейбол за юноши под 17 години! Страната ни си поделя най-престижната позиция на върха заедно с Италия, като и двете държави са поставени на първо място със 192 точки. Събраният актив е на базата на спечелените точки от изиграните Европейски първенства през 2017 и 2019 година.

Достигането до челото на Европа за юношеския ни волейбол идва след изключително силното представяне на България в двете поредни издания на Евроволей за тази възраст. В първия исторически европейски шампионат през 2017 година за юноши под 17 години, младите ни национали, водени от Драган Иванов заеха четвърто място в крайното класиране и записаха със златни букви името на страната ни.

През настоящия сезон България отбеляза най-големия си успех при юношите за тази възраст в Европа, като тимът, воден от Мартин Стоев, завърши с вицешампионска титла и сребърни медали на Евроволей 2019 в София.

От своя страна Италия спечели първото историческо първенство на Стария континент през 2017 година и триумфира с титлата. През настоящата година обаче "скуадра адзура" отстъпи от своите позиции, като приключи на пето място в крайното класиране на Евроволей 2019 в София.

На трето място в европейската ранглиста е Турция със 184 точки. На четвъртата позиция отново са две страни Беларус и Русия със 178 точки. Европейският шампион от 2019 година Франция заема едва 21-а позиция в подреждането със 100 точки, тъй като волейболистите на "петлите" не са участвали на Европейското първенство през 2017 година, съобщава Българската федерация по волейбол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети